158 millió eurós biztosítás a 2006-os focivébére

Vágólapra másolva!
Megkötötte a biztosítási szerződést a jövő évi németországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága: a torna teljes elmaradása esetén egy hamburgi cég 158 millió eurót fizet.
Vágólapra másolva!

A megállapodás Franz Beckenbauer elnöktől a 12 ezer önkéntesen és a 3,2 millió futballturistán át a 900 szolgálati gépkocsira, illetve a stadionokra, sajtóközpontokra, csapatszálláshelyekre és VIP-helyiségekre is kiterjed.

Ha a vb-győztesnek járó Jules Rimet-kupát károsodás éri vagy ellopják, az 350 ezer eurójába kerül a HM Sports nevű biztosítótársaságnak.

"Amennyiben egy terrortámadás miatt el kell halasztani vagy más országba kell áthelyezni a világbajnokságot, 100 millió eurót fizetünk. A törlésért 158 millió jár, de ez csak akkor jöhet szóba, ha mondjuk ránk esik egy meteor, mindenesetre az ördög nem alszik" - nyilatkozta Jürgen Görling, a HM ügyvezetője.

A játékosok esetleges kárpótlásáról maga a nemzetközi szövetség gondoskodik: a FIFA 11 millió eurót különített el azoknak, akik a válogatott színekben válnak harcképtelenné 2006. június 9. és július 9. között. Ha nem lesz szükség a teljes összegre, a fennmaradó részt "hozzácsapják" a 220 milliós vb-prémiumhoz, amelyet a 32 részt vevő nemzet között osztanak szét.