Vágólapra másolva!
Felix Magath és Oliver Kahn, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, illetve válogatott kapusa is azon a véleményen van, hogy a videóbíró használatának bevezetése óriási segítséget nyújtana a játékvezetőknek a vitatott esetek megítélésénél.

"Manapság már túl sok pénz van a futballban ahhoz, hogy hibák esetleg tönkretegyenek egy klubot. Harminc-negyven évvel ezelőtt talán más volt a helyzet. Úgy gondolom, éppen ezért lenne tanácsos, hogy a szövetségek engedélyezzék ezt a technikai újítást. Alkalmazásával a bírók is jóval védettebbek lennének" - mondta a tréner.

Kahn korábban más véleményen volt, de elmondása szerint mostanra ő is belátta: a videóbíró "inkább segítő, mint káros" lenne a futball számára. "A fejlődések korában nem kell annyira ragaszkodni a hagyományokhoz" - jegyezte meg a bajor együttes csapatkapitánya.

A videóbíró bevezetésének lehetőségéről az elmúlt hetekben többen is elmondták álláspontjukat, egyformán akadnak ellenzők és támogatók. Konkrét döntés még nem született ezzel kapcsolatban.