Vágólapra másolva!
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette, hogy nem tesznek kivételt Pierluigi Collinával, így a 45 éves olasz sztárbíró kora miatt nem vezethet mérkőzést a 2006-os németországi világbajnokságon.

Decemberben még úgy tűnt, erre lesz lehetőség, mert Blatter akkor úgy nyilatkozott, rugalmasan kell kezelni a felső korhatárra vonatkozó szabályt. Hasonlóan vélekedett Lennart Johansson, az európai szövetség első embere is.

"Miért kellene Collinának abbahagynia, amikor fizikailag teljesen fitt?" - mondta a svéd sportdiplomata az ötször a világ legjobbjának választott játékvezetőről.

A FIFA munkacsoportja azonban egyértelműen foglalt állást: a szabály mindenkire vonatkozik. "Ha az olaszok saját bajnokságukban kivételt tesznek Collinával, az az ő dolguk, de nemzetközi szinten 45 év a felső korhatár" - jelentette ki a La Gazzetta dello Sportnak Blatter.

A kopasz bíró február 13-án ünnepelte 45. születésnapját és az idény végén átveszi az olasz játékvezetői bizottság irányítását.