Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság első fordulójának utolsó mérkőzésen a bajnok, és friss Európai Szuperkupa-győztes Valencia is bemutatkozott, méghozzá sikerrel, miután otthonában 2-1-re verte a Villarrealt.

Claudio Ranieri csapata a 27. percben szerezte meg a vezetést, amikor Vicente szabadrúgása után Marchena emelkedett középen, és zavartalanul fejelt Reina kapujába. Di Vaio könnyen növelhette az előnyt, ám célt tévesztett, nem úgy Baraja, aki ismét egy Vicente-pontrúgást követően bólintott.

Riquelme próbálta meg felrázni csapatát, de lövése a lécen csattant, így kétgólos Valencia vezetéssel ért véget az első félidő. A másodikban már szerencsésebbek voltak a vendégek, és a Manchesterből érkező Forlan tett be egy kipattanót bő tíz perccel a lefújás előtt.

A pontszerzéstől sem állt távol a Villarreal, miután Riquelme szabadrúgása és Xisco emelése is a kapufán csattant, újabb gólt azonban már nem szerzett a Sárga Tengeralattjárónak becézett gárda, így a bajnok Valencia, ha nem is gálázva, de sikerrel vette az első akadályt.

Primera División, 1. forduló:
Valencia - Villarreal 2-1 (2-0)
gól:
Marchena (27.), Baraja (38.), illetve Forlan (79.)