Vágólapra másolva!

Döntetlennel kezdett az Owenmentes 'Pool

Egy Tottenham elleni idegenbeli iksszel kezdte az új szezont az immáron Rafa Benítez vezette Mersey-parti együttes, egy nappal a klub emblematikus figurája, Michael Owen Madridba történt távozását követően. A Premiership nyitómérkőzésén az újonnan igazolt Cissé szerzett vezetést a vendégcsapatnak, amit a második félidőben Defoe egyenlített ki.

Egy alaposan átalakult, és egy gyakorlatilag változatlanul maradt csapat találkozott a White Hart Lane-i Premiership-nyitányon, amely egyáltalán nem idény elejinek mondható játékot, és végül talán igazságosnak minősíthető döntetlent hozott.

A hazai csapat új szakvezetővel - a francia válogatott kispadjáról érkező Jacques Santinivel -, és alaposan átalakult játékoskerettel - a sok újonnan érkező (Edman, Ifil, Naybet, Robinson, Mendes) között az MTK-tól igazolt kapussal, Fülöp Mártonnal - kezdett neki az idény első tétmérkőzésének, és bizony a kevésbé tájékozott hazai szurkolók sokat sugdolózhattak a nyári átalakulásokat jobban figyelemmel követő társaik fülébe, a játékosok felismerését segítő információkért.

A vendégcsapatnál nem volt jelentős vérfrissítés, hiszen a komolyan számításba vett játékosok közül "mindössze" az aranylabdás Michael Owen távozott, amit az újonnan érkezett vezetőedző, a Valenciával két spanyol bajnoki címet szerző Rafa Benítez - legalábbis nyilatkozataiban sejtetni engedte - nem vett igazán a szívére. Érkezett viszont a gólerős csatár, Djibril Cissé, a francia edzőfejedelem, Guy Roux kedvence az Auxerre-től, valamint a spanyol Josemi, megerősítendő az amúgy gyengének nem nevezhető hátsó alakzatot.

Maga a mérkőzés aztán - ahogyan Angliában megszokhattuk - nagy küzdelmet, és enyhe Livepool-fölényt hozott, amit a már említett Cissé váltott gólra az első félidő hajrájában, miután egy védőkről lecsorgó labdát reflexből továbbított a válogatott második számú kapusa, a leedsi vidéki levegőt a fővárosi közeggel felcserélő Paul Robinson kapujába.

A második játékrészben iparkodott a Spurs rendesen, és igyekezetüket a 71. percben siker koronázta - igaz Defoe góljához szükség volt a liverpooli védelem, valamint Dudek kapus készséges asszisztenciájára (a csatárt üresen hagyták, a lengyel kapus pedig rosszul zárta a rövid sarkot).

A végén maradt az egy-egy - ami a 'Pool szurkolókat azért olyan nagyon nem keseríthette el (nem olyan rossz eredmény az egy pont a Spurs vendégeként) -, a hazai drukkereknek pedig a remény, hogy újjáalakuló csapatuk az idén valóban versenyben lesz a nemzetközi kupaszereplésért, és nem az alsóházban küszködik majd a kiesés ellen.

Premiership, 1. forduló:
Tottenham - Liverpool 1-1 (0-1)
White Hart Lane, 35105 néző
vezette: Gallagher
Tottenham: Robinson - Ifil, King, Naybet (Doherty, 70.), Edman - Davis, Jackson (Atouba, 70.), P. Mendes, Redknapp (Brown, 82.) - Defoe, Kanoute
Liverpool: Dudek - Carragher, Finnan, Hyypia, Josemi - Gerrard, Hamann (Biscan, 83.), Kewell, Riise - Baros (Warnock, 79.), Cissé (Pongolle, 64.)
gól: Defoe (71.), illetve Cissé (38.)

Aston Villa - Southampton 2-0 (2-0)
gól:
Vassel (12.), C. Cole (34.)

Blackburn - West Bromwich Albion 1-1 (0-1)
gól:
Short (70.), illetve Clement (33.)
Gera Zoltán a 87. percben lépett pályára a WBA-ben

Bolton - Charlton 4-1 (3-0)
gól:
Okocha (11., 59.), Pedersen (30., 72.), illetve Lisbie (67.)

Manchester City - Fulham 1-1 (1-0)
gól:
Fowler (30.), illetve Collins (56.)

Norwich City - Crystal Palace 1-1 (1-0)
gól:
Huckerby (16.), illetve Johnson (73.)
Torghelle Sándor végig pályán volt a Crystal Palace-ban.

Middlesbrough - Newcastle 2-2 (0-1)
gól:
Downing (73.), Hasselbaink (90.), illetve Bellamy (13.), Shearer (83., 11-esből)

Portsmouth - Birmingham City 1-1
gól:
Unsworth (15., 11-esből), illetve Savage (10.)