Nedved és Scholes lemondta a válogatottságot

Vágólapra másolva!
Pavel Nedved a jövőben nem kíván szerepelni a cseh labdarúgó-válogatottban, és kizárólag klubcsapatára, a Juventusra összpontosít. Nagy veszteség érte Angliát is, Nedvedhez hasonló bejelentsét tett ugyanis Paul Scholes, a Manchester United középpályása is.
Vágólapra másolva!

"Beszéltem Karel Brückner szövetségi kapitánnyal, és hamarosan hivatalosan is bejelentjük a hírt" - mondta a tavaly aranylabdás középpályás a La Gazzetta dello Sportnak. - "Nem mindegy, hogy megsérültem az Európa-bajnokság alatt, így most nem játszhatom a Juventusban, amelytől végül is a fizetésem kapom."

A 31 éves sztár a portugáliai Európa-bajnokság elődöntőjében összeszedett térdsérülése miatt várhatóan őszig nem állhat klubja rendelkezésére.

"Két éve Csehország megnyerte a 21 éven aluliak Európa-bajnokságát, így van elég fiatal tehetséges játékosunk, a válogatott jó kezekben lesz Karel Poborsky nélkül és nélkülem." - tette hozzá Nedved, aki legnagyobb sikerét a nemzeti tizeneggyel az 1996-os angliai Eb-n érte el, amikor második lett a csapat.

Nedved legfőbb célja, hogy a Juventusszal a bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodjon.

"Ez a trófea még hiányzik" - mondta a Juventusszal és az SS Lazióval összesen három olasz bajnoki címet nyert játékos.