Vágólapra másolva!
A Celtic Glasgow harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Bajnokok Világsorozatán, miután Philadelphiában 2-1-re legyőzte Manchester Unitedet.

A Celtic a kilencedik percben szerezte meg a vezetést, amikor a Sztilian Petrov buktatásáért megítélt büntetőt Sutton váltotta gólra. Gyorsan megpróbált válaszolni a Manchester, de előbb Richardson fejelt mellé, majd Djemba-Djemba ágyúzott a léc fölé. Tíz perccel a félidő vége előtt Alan Smith már pontosabban célzott, és egy szöglet után fejjel talált a skótok kapujába.

A mérkőzés sorsa a hetvenegyedik percben dőlt el, amikor Beattie éles szögből mattolta Howardot. Forlan és Bardsley révén kétszer is közel járt az egyenlítéshez a MU, de mindketten hibáztak, így a Bayern Münchentől büntetőkkel elszenvedett vereség után továbbra is nyeretlen Ferguson gárdája. A skótok ellenben két zakó (Chelsea 2-4, Liverpool 1-5) után végre nyertek, de nem lehet felhőtlen az örömük, mert Thomson megsérült Eagles kemény belépője nyomán.

Celtic Glasgow (skót) - Manchester United (angol) 2-1 (1-1)
gól:
Sutton (9.), Beattie (71.), illetve Smith (35.)

Korábbi eredmények: Chelsea (angol)-Celtic Glasgow 4-2, Bayern München (német)-Manchester United 0-0 - büntetőkkel: 4-2, FC Liverpool (angol)-Celtic Glasgow 5-1

július 29., csütörtök (Heinz Field, Pittsburgh)
Chelsea - AS Roma

július 30., péntek (SkyDome, Toronto)
FC Porto - Liverpool

július 31., szombat (Giants Stadium, E. Rutherford)
Manchester United - AC Milan

július 31., szombat (SkyDome, Toronto)
Celtic - AS Roma

augusztus 1., vasárnap (Giants Stadium, E. Rutherford)
FC Porto - Galatasaray

augusztus 2., hétfő (Lincoln Financial Field, Philadelphia)
AC Milan - Chelsea

augusztus 3., kedd (Giants Stadium, E. Rutherford)
AS Roma - Liverpool.

[origo]/MTI