Vágólapra másolva!
Nem kíván többet a válogatottban szerepelni Lilian Thuram, aki az 1998-as világ- és a 2000-es Európa-bajnokságon győztes francia labdarúgócsapatnak is a tagja volt. "Kiszállok a Kékek közül" - mondta többek között a L'Equipe-nek adott interjújában. A szintén Juventusban futballozó uruguayi Paolo Montero még nem döntötte el, lemondja-e a válogatottságot, ám a dél-amerikai drukkerek nagyon szeretnék, ha továbbra is tagja lenne a nemzeti csapatnak.

Didier Deschamps, Laurent Blanc, Youri Djorkaeff és Marcel Desailly után ő az ötödik, aki a hat, illetve négy évvel ezelőtti sikergárdából a visszavonulás mellett döntött. A 32 éves, 103-szoros válogatott az újságnak elárulta, hogy már régebb óta foglalkozott ezzel a gondolattal. "A 2002-es vb-kudarc után nem voltam meggyőződve arról, hogy gyarapítanom kellene a válogatottbeli szerepléseim számát" - mondta, majd hozzátette: azután, hogy a csapat kiharcolta az idei Eb-fellépés lehetőségét, már nem foglalkozott a kérdéssel.

A kiváló védő azt állítja, hogy a portugáliai kontinensviadal negyeddöntőjében a görögöktől elszenvedett 1-0-s vereség ugyan nem viselte meg annyira, mint a két évvel korábbi világbajnoki kudarc, ezzel együtt úgy véli, hogy a franciák elrontották az idei Eb-t. "Mostanra olyan állapotba kerültem, hogy ha elfogadnék egy újabb meghívást, azt csak azért tenném, hogy több válogatottságom legyen. Márpedig én nem ilyen vagyok" - mesélte.

Thuram, aki szerint a remek játékosokból álló nemzeti csapat képes kiheverni a két egymást követő sikertelenséget, ezentúl csak a klubjára, a Juventusra koncentrál, és igyekszik tartalmasan kitölteni a 2006-ban lejáró szerződését.