Vágólapra másolva!
A 2002-es világbajnokságon nyolcaddöntős Japán a vártnál nehezebben, mindössze egy góllal győzte le Omán együttesét a Kínában zajló labdarúgó Ázsia-kupa D csoportjának első fordulójában. A kvartett másik találkozóján Irán az esélyeknek megfelelően könnyedén győzte le Thaiföld csapatát.

Miután a labdarúgó Ázsia-kupa A csoportjának nyitófordulójában Katar 2-1-re kikapott Indonéziától, a szövetség azonnali hatállyal felbontotta Philippe Troussier kapitány szerződését. A 49 éves francia szakember - aki négy esztendővel ezelőtt Japánnal megnyerte a tornát - 2003 júliusában két évre kötelezte el magát a dúsgazdag ország szövetségéhez.

Ugyanakkor - miután világbajnoki selejtezőn csapata vereséget szenvedett Irántól és Jordániától - már korábban bejelentette, hogy a kontinensviadal után távozik az együttestől. Az Ázsia Kupán hátralevő két csoportmérkőzésen Szaid al-Meshed irányítja a katari válogatottat.

eredmények, D csoport, 1. forduló:
Japán - Omán 1-0 (1-0)
gól:
Nakamura (33.)

Irán - Thaiföld 3-0 (0-0)
gól:
Enayati (70.), Nekounam (80.), Ali Daei (86., büntetőből)

a szerdai program
A csoport, 2. forduló:
Bahrain - Katar 12.30
Indonézia - Kína 15.00

A tornán 16 csapat vesz részt, melyeket négy négyes csoportba sorolták. A kvartettekből az első kettő jut a negyeddöntőbe.