Vágólapra másolva!
Az Everton mégis hajlandó eladni Rooneyt, Rebrov az angol másodosztályba, Speed a Boltonhoz tart, azaz három héttel az angol bajnokság rajtja előtt még egy végső nagy bevásárló akciót terveznek a klubok, mindenki az utolsó simításokat végzi a keretében.

Az Európa-bajnokság óta rengeteg egyesület udvarolt az Evertonnak Wayne Rooney megszerzése miatt, egészen eddig sikertelenül. Most azonban elképzelhető, hogy az ifjú csatár csak rövid ideig lesz a liverpooliak labdarúgója, mivel a korábban ettől mereven elzárkózó klubvezetők már nem zárják ki az eladását.

"Rendkívül szomorú, hogy fontolgatnunk kell ezt a lehetőséget" - mondta Paul Gregg, a liverpooliak igazgatója. Az Everton a napokban öt évre szóló, heti 50 ezer fontos fizetést biztosító szerződést ajánlott a 18 éves sztárnak, aki azonban még nem adott választ. A szakértők többsége szerint Rooney elutasítja majd a szerződéshosszabbítást, hiszen olyan európai sztárcsapatok, mint a Chelsea, a Manchester United vagy a Real Madrid, is szívesen szerződtetnék.

"Reméljük, hogy maradásra tudjuk bírni, örülnénk, ha nem hagyna el bennünket. Helyi születésű tehetség, aki nálunk érett be. Bízunk abban, hogy itt kezdi majd az új szezont, de nem zárhatjuk ki, hogy bizonyos érdekek miatt mégsem így lesz, és nem az Evertonban teljesedik ki a pályafutása" - tette hozzá Gregg.

Bill Kenwright, a 30 millió fontos adóssággal küszködő klub tulajdonosa hétfőn azt mondta, hogy ha Rooney nem hosszabbítja meg 2006-ban lejáró jelenlegi szerződését, akkor valószínűleg eladják, jövőre ugyanis már nem kapnának annyi pénzt érte, mint idén.

A kontinensviadalon négy gólig jutó támadó sorsa tehát egyelőre bizonytalan, nem úgy Szerhij Rebrové, aki a Tottenhamtől a másodosztályú West Ham Unitedhez készül. Az ukrán csatár az előző idényben kölcsönben a Fenerbahcéban játszott, a héten viszont már új együttesével készült az idényre. A West Ham vezetősége többek között az ő leigazolásától reméli, hogy a csapat a következő szezonban kiharcolja a feljutást.

Gary Speed is klubot vált, a Newcastle United walesi középpályása a Bolton gárdáját erősíti a következő szezonban. A 34 éves Speed - aki a lejátszott mérkőzések számát tekintve rekorder a Premier League-ben - várhatóan kétéves szerződést köt a fekete-fehérekkel.