Vágólapra másolva!
A The Sun című bulvárlap szerint David Beckham komolyan foglalkozott a visszavonulás gondolatával, amikor az Európa-bajnokság Portugália elleni negyeddöntőjében tizenegyest hibázott, s ezzel oroszlánrészt vállalt Sven Göran Eriksson gárdájának kiesésében. Állítólag olyan mély depresszióba zuhant, hogy kijelentette feleségének, Victoriának: abbahagyja a futballt, mert már nincs értelme az erőlködésnek. A hitves azonban nagy nehezen lebeszélte férjét a végzetes döntésről.

Az angol válogatott csapatkapitánya, miután Darius Vassell is elrontotta a maga rúgását, és a csapat kiesett, fejét kezébe temetve vánszorgott le a pályáról. Feleségének ezt mondta: "Képtelen vagyok folytatni a futballt, visszavonulok. Végem van, nincs erőm az újrakezdéshez."

A családhoz közel álló informátor szerint Beckham halálosan komolyan gondolta, hogy 29 évesen szögre akasztja a futballcipőt. "Azt mondta Victoriának, annyira összezuhant, hogy nincs már ereje és kedve a folytatáshoz. Annyira gyenge volt a teljesítménye az Európa-bajnokságon, hogy az már szégyellnivaló."

Victoria azonban - feledve férje kicsapongó életmódját, s azt, hogy mennyi bánatot okozott neki - életet vert akaratgyenge urába. Visszavezette Beckset a hotelszobába - a férfi alig tudott járni -, majd hosszasan a lelkére beszélt. És a pszichoterápia sikerrel járt: David megváltoztatta döntését. És ez nagy szó, Beckham ugyanis igen makacs ember, ritkán hagyja magát lebeszélni bármiről is.

A The Sun informátora szerint Victoria ezt mondta: "David, voltál már ennél pocsékabb helyzetben is, amikor 1998-ban a világbajnokságon, Argentína ellen kiállíttattad magad. Akkor még jobban utált a közönség, mégis volt erőd a talpra álláshoz. Te vagy az angol válogatott csapatkapitánya, és én büszke vagyok rád. Visszamész a pályára, és megmutatod az embereknek, hogy milyen fából faragtak!"

Most már tényleg csak az az "apróság" van hátra Beckhamnek, hogy újból formába hozza magát a Real Madridnál, és feledtesse rajongóival portugáliai produkcióját.

Ch. Gáll András