Vágólapra másolva!
A francia szövetség elnöke, Claude Simonet vasárnap kívánja megnevezni, a Laurent Blanc, Jean Tigana, Raymond Domenech trióból melyik szakember veszi át a gall labdarúgó-válogatott irányítását. A németeknél Ottmar Hitzfeld és Christoph Daum után Arsene Wenger is jelezte, nem vállalja a felkérést, a listán így nagyágyúként Otto Rehhagel, valamint Guus Hiddink maradt.

A Francia Labdarúgó Szövetség megerősítette, csupán három pályázó esélyes a nemzeti csapat megüresedett kispadjára. A korábbi kapitány, Jacques Santini már az Európa-bajnokság előtt jelezte, távozik posztjáról.

A kispadra a Laurent Blanc, Jean Tigana, Raymond Domenech trióból kerül ki a befutó, az önjelöltek közül az angol Glenn Hoddle, valamint a Szenegállal a világbajnokságon brillírozó Bruno Metsu kiesett a versengésből. A lista hatodik helyén a nemzeti csapat korábbi segítője, Rene Girard állt - teljesen esélytelenül.

Claude Simonet, a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke úgy vélte, a francia csapat élére hazai tréner kell. "Hat névvel kezdtük, most háromnál járunk. Először Bruno Metsu lépett vissza, majd miután beszéltünk a maradék öt jelölttel, tovább szűkítettük a kört. A végső szót vasárnap mondom ki, miután tárgyalok majd a profi, illetve az amatőr liga vezetőivel" - nyilatkozta Simonet, aki korábban már megerősítette, személy szerint Blanc-t jelölné kapitánynak.

Nem egyszerű a németek helyzete sem, a távozó Rudi Völler utódját ugyanis még nem sikerült megtalálni. A szóba jöhető nevek közül előbb a Bayern Münchentől búcsúzó Ottmar Hitzfeld, majd a Fenerbahce-tréner Christoph Daum jelezte, nem vállalja a felkérést. A sajtóban felröppenő híreket cáfolandó Arsene Wenger, az Arsenal mestere a Kickernek kijelentette, szerződése 2005-ig köti az angol klubhoz, s esze ágában sincs otthagyni a Highburyt.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung "Folytatódik a német kapitányvadászat" címmel elemző cikkben próbált megoldást találni, legalábbis felvetette, kik lehetnek képesek gatyába rázni a Nationalelfet. A szövetség listáján szereplő nevek közül egyértelműen Otto Rehhagelt és Guus Hiddinket favorizálja a lap - előbbit az Eb-aranyérem, utóbbit a Koreával elért vb-szereplés kapcsán. Német források úgy tudják, felmerült a dán Morten Olsen mellett két hazai szakvezetőnek, Volker Finkének, valamint a bajnok Bréma edzőjének, Thomas Schaafnak a neve is.