Vágólapra másolva!
Jose Mourinho drákói rendszabályokat vezetett be a Chelsea-nél, egyebek között a játékosoknak legkésőbb éjfélre ágyban kell lenniük, és minden reggel kilenckor jelentkezniük kell munkahelyükön - azaz a Stamford Bridge-en -, hogy közös reggelivel kezdjék a napot, egy órával az első edzés előtt. Aki nem áll be a sorba, az repül. Például Hernán Crespónak is rezeg a léc, akinek a helyére 22 millió fontért Didier Drogbát hozzák a Marseille-ből.

Ha a tranzakció megvalósul, akkor brit csúcs lesz, ugyanis csatárért ennyit korábban még sohasem fizettek az angol vagy a skót bajnokságban. A 26 éves, elefántcsontparti származású Drogba az év labdarúgója volt Franciaországban. Ha pecsét kerül szerződésére, hárommillió fonttal drágább lesz, mint a Manchester United által 2001-ben leigazolt holland Ruud van Nistelrooy.

Drogba második csatársztár lesz a szerb Mateja Kezman (PSV Eindhoven) után, akit a nyáron leszerződtet a Chelsea; előbbiért eredetileg csak 19 milliót akart fizetni Roman Abramovics klubelnök, de végül 21-nél találkoztak a felek elképzelései. Drogba érkezése feleslegessé teszi a csapatnál a tavaly 16,8 millióért szerződtetett argentin Crespót, aki játékával nagy csalódást okozott, nem beszélve arról, hogy igazolatlanul hiányzott a hétfői edzésről!

Márpedig az ilyen fegyelmezetlenség főbenjáró bűn Mourinhónál. A vaskezű portugál tréner - akinek módszerei fényesen beváltak a Portónál, amit a 2003-as UEFA-kupagyőzelem és az idei BL-diadal is bizonyít - azzal kezdte munkáját a Stamford Bridge-en, hogy új házirendet vezetett be. Ennek érdekesebb pontjai az alábbiak:
- Hétköznapokon éjfélre ágyban kell lenni, szabadnapok előestéjén legkésőbb éjjel kettőkor.
- Alkoholtilalom van, kivéve a szabadnapokat.
- Reggel kilenckor találkoznak a játékosok a klub harlingtoni edzőkomplexumában, és közös müzlireggelivel készülnek a tízkor kezdődő edzésre.
- Szigorú öltözködési szabályok érvényesek, az öltöny viselése kötelező.

Az Európa-bajnokságon szerepelt játékosok július 21-ig szabadságot kapnak, egyelőre az első csapat hat játékosával, továbbá a tartalékokkal folynak az edzések.

Ch. Gáll András