Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az angol labdarúgó Premier League-győztes Arsenal vezetőedzője szerint az Európa-bajnokságon négy gólt szerzett tehetség, Wayne Rooney a Manchester Unitednél folytatja a pályafutását. A vörös ördögök főigazgatója ugyanakkor kijelentette, a nem fognak 50 millió fontot fizetni a csatárért.

A francia tréner a People magazinnak adott interjújában beszélt az Everton 18 éves támadójának általa elképzelt jövőjéről: szerinte a Chelsea mellett egyedül a Manchester képes megfizetni Rooney árát, és ezt meg is teszik majd a csapat vezetői, mert nem akarnak lemaradni a londoniak mögött a játékospiacon folytatott harcban.

"Éjszakánként néha elmerengtem azon, milyen jó lenne, ha nálunk játszana, de ez csak álom. Az Arsenalnál nincs meg az anyagi háttere ennek az üzletnek" - mondta Wenger. A portugáliai Eb-n kirobbanó formában játszó támadóért az Everton elnöke, Bill Kenwright 45-50 millió fontot kér, amit egy szintén mai keltezésű hír szerint a Manchester nem hajlandó kifizetni.

"Nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyetlen játékosért 45-50 millió fontot fizessünk. Sikeres gazdasági működésünk egyik legfőbb oka, hogy nem lépjük túl az anyagi lehetőségeinket, nem költünk feleslegesen és meggondolatlanul" - szögezte le David Gill. A főigazgató hozzátette, hogy a nyári átigazolásokról már jóval korábban döntöttek, s ennek megfelelően kerül az együtteshez az argentin védő Gabriel Heinze (Paris Saint-Germain) és az angol csatár Alan Smith (Leeds United).