Vágólapra másolva!
Henrik Larsson svéd csatárklasszis egy évre aláírt az FC Barcelona labdarúgócsapatához.

A 32 éves, 78-szoros válogatott kiválóság - aki csapatával a negyeddöntőben búcsúzott a portugáliai Eb-n - a spanyol bajnokságban ezüstérmes katalánok harmadik nyári igazolását jelenti. Korábban Ludovic Giuly (AS Monaco) és Juliano Belletti (Villarreal) csatlakozott a kerethez. Larsson szerződése lejártával az idény végén távozott a skót Celtic Glasgow együttesétől, amelynél hét rendkívül eredményes évet töltött el.

A Barcelona vezetői joggal bízhatnak abban is, hogy az Európa-bajnoki elődöntőben érdekelt portugál válogatott irányítója, a brazil származású Deco is csapatuknál folytatja pályafutását, ugyanis ügynöke szerint a középpályás az ő ajánlatukat részesíti előnyben. Jorge Mendes egy portugál rádiónak adott nyilatkozatában jelentette ki, hogy Deco több más klub érdeklődése ellenére a katalán sztáregyüttessel szeretne szerződést kötni.

A 26 éves játékos iránt a legutóbbi szezont követően nőtt meg a kereslet, miután az FC Portóval a portugál bajnokság mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Spanyol lapértesülések szerint a futballistáért 20 millió eurót kér csapata. Decóért a Chelsea is konkrét ajánlatot tett korábban, sőt többen biztosra vették Londonba költözését annak nyomán, hogy a következő szezontól az a Jose Mourinho irányítja a BL-elődöntős együttest, akivel a Portónál sikert sikerre halmozott.

Henrik Larsson a Barcelonáé?/euro2004/20040629matthus.html?pIdx=1