Vágólapra másolva!
Nem volt egyszerű az álomcsapat összeállítása, hiszen a topligák már végetértek, az Európa-bajnokság viszont még nem kezdődött el, de azért így is maradt elég esemény, ahonnan válogatni lehetett. A korosztályos Eb, a Libertadores-kupa, a spanyol másodosztály egyaránt adott játékost a csapatba.
Nico Vaesen (belga, Crystal Palace): Úgy látszik, a belga hálóőrnek az osztályozókon remekül megy a játék, hiszen két évvel ezelőtt a Birmingham City kapusaként remekelt, most pedig a Cyrstal Palace portásaként került fel az élvonalba. A West Ham elleni Vaesen a mérkőzés legjobbja volt, és több hatalmas védést is bemutatott.
Anderson Lima (brazil, Sao Caetano): A brazil gárda a Libertadores-kupából ugyan tizenegyesekkel kiesett a címvédő Boca Juniors ellen, de a hét végén a bajnokságban a Grémio ellen idegenben is nyerni tudott. Ezen a mérkőzésen mindkét gólt a jobbhátvéd, Anderson Lima szerezte, akinek sokak szerint a válogatottban lenne a helye.Fabio Cannavaro (Olaszország): A squadra azzurra utolsó előkészületi mérkőzését játszotta a hét végén az Eb előtt, és Tunézia legyőzése nem okozott sok gondot a taljánoknak. A védelem különösen elemében volt, hiszen Afrika legjobbja még csak gólt sem tudott szerezni, ráadásul a középhátvéd Cannavaro az ellenfél kapujánál is feltalálta magát, ő fejelte a második olasz találatot.Corona (spanyol, CD Tenerife): A spanyoloknál még tartanak a másodosztály küzdelmei, és a hét vége egyik legnagyobb meglepetése az volt, hogy a feljutásra aspiráló Sporting Gijón hazai pályán kikapott a Tenerifétől. A vendégek legjobbja a középhátvéd Corona volt, aki nem csak az ellenfél támadásait állította meg sikeresen, de maga is betalált.Canito (spanyol, Xerez): A Segudna División középmezőnyében szereplő Xerez számára az utolsó fordulóknak már nincsen sok tétje, elvégre a gárda már nem eshet ki, de nem is juthat fel. Ennek ellenére a Las Palmas ellen nem játszott rosszul a gárda, és a balhátvéd Canito góljával pontot is szerzett.
Darren Fletcher (Skócia): A Manchester United fiatal skót középpályása élete legjobb napjait éli: az észtek ellen ő lehetett hazája válogatottjának csapatkapitánya, majd a Trinidad és Tobago elleni találkozón a mérkőzés legjobbja volt. Gólja mellett két gólpasszt is adott, és az edinburgh-i közönség felállva tapsolta őt lecserélésekor.Tim Borowski (német, Werder Bremen): A Werder Bremennek sikerült végrehajtania azt a bravúrt, ami a Bundesligában eddig csak két klubnak sikerült: a brémaiak a bajnoki cím mellé a kupát is megnyerték, azaz dupláztak. A kupadöntő hőse a fiatal középpályás, Tim Borowski volt, aki a bajnokságban csak kevesebb lehetőséget kapott, de most két góllal mutatta meg, hogy lehet rá számítani.Michael Ballack (Németország): A Nationalelf a Málta ellen amolyan önbizalom-növelő mérkőzést játszott, és a germánok éltek is a lehetőséggel, hiszen 7-0-ra nyertek a szigetország ellen. A Bayern középpályása, Ballack egymaga négyszer volt eredményes, meglehetősen változatos módon: távoli bomba, kiugratás, fejesgól egyaránt volt a repertoárban.Alekszandr Hleb (Fehéroroszország): A Németországban zajló U21-es Európa-bajnokság meglepetéscsapata kétségtelenül a belorusz gárda, amely előbb az olaszokat verte meg, majd pedig döntetlent játszott a horvátokkal, és így minden esélye megvan a továbbjutásra. A gárda kulcsembere egyértelműen a stuttgarti középpályás, aki a taljánok ellen gólt is szerzett, és végig igazi vezéregyénisége volt a csapatnak.
Johann Elmander (Svédország): Az utánpótlás Európa-bajnokságon két forduló után már csak egy százszázalékos csapat van, és a svédek ezzel a teljesítménnyel már a legjobb négy között érezhetik magukat. A csapat sztárja a NAC Breda csatára, Elmander, aki a portugálok ellen kétszer, a németek ellen pedig egyszer volt eredményes, és így jó esélye van a gólkirályi címre.Fernando Cavenaghi (argentin, River Plate): A Libertadores-kupa negyeddöntőiben a Rivernek a Deportivo Calí otthonába kellett utaznia, és sokan féltették az argentin gárdát a kolumbiai visszavágótól, de a csapat idegenben is magabiztos győzelmet aratott. A diadalhoz Cavenaghi két góllal járult hozzá, a fiatal csatár mindkét félidőben betalált.