Vágólapra másolva!
Thierry Henry, az Arsenal francia támadója a frissen megszerzett bajnoki cím mellé egy újabb díjat is besöpört, a játékosok ugyanis őt választották a szigetországban az év labdarúgójának.

A bajnokságban eddig 29 gólt szerző Henry Alan Shearer és Mark Hughes után a harmadik játékos, aki másodszor nyerte el a díjat, ellenben ő az első, aki egymás követő években végzett a lista élén. A szavazáson Frank Lampard és Steven Gerrard szerezte meg a második és harmadik helyet. Az év fiatal labdarúgója Scott Parker, a Chelsea ifjonca lett, megelőzve csapatársát, John Terryt.

A Tottenham elleni 2-2-es döntetlennel bajnoki címet nyerő Arsenalból Henryn kívül még öt játékos, Vieira, Pires, Campbell, Lauren és Ashley Cole került be az év csapatába. "Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen különleges gárdában játszhatok" - nyilatkozta Henry. "Bár általában a csatárok aratják le a babérokat, de olyan játékosok vesznek körül, akik amellett, hogy ragyogó futballisták, képesek egymásért is küzdeni. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család."

Az Arsenal teljesítménye valóban csodálatra méltó, az Ágyúsok az idei szezonban még nem vesztettek a Premiershipben, és Arsene Wenger, a londoniak trénere is elismerően beszél tanítványairól: "Hihetetlen volt, amit eddig nyújtottunk. Nagyon meggyőzően és stílusosan játszottunk, élmény volt nézni a játékunkat. Jó lenne veretlennek maradni a hátralévő meccseken, így aztán nem szabad leeresztenünk, hanem menetelni kell tovább."