Vágólapra másolva!
Az olasz szurkolók azt szeretnék, ha az idény végén visszavonuló Roberto Baggio tagja lenne az olimpiai labdarúgó-válogatottnak, amennyiben a csapat kijut az athéni ötkarikás játékokra.

Az ügy érdekében négy nappal ezelőtt az interneten aláírásgyűjtésbe kezdtek, s miután több mint ezren csatlakoztak az indítványhoz, az utolsó olasz aranylabdás rajongói el is küldték petíciójukat a szövetségbe. Baggio a napokban jelentette be, hogy az idény végén visszavonul, így egy esetleges olimpiai érem méltó befejezése lenne sikerekben gazdag pályafutásának.

A Brescia 36 éves világklasszisa, aki kedden a Siena elleni bajnokin két góllal tért vissza egy hónapos sérülése után, jelenleg azért küzd, hogy elérje 200. találatát a Serie A-ban, s ehhez már csak kétszer kell betalálnia.

Az olimpián 21 éven aluli játékosok alkotják az együtteseket, de három "túlkoros" futballistát is be lehet nevezni. Európát négy gárda képviseli majd a görög fővárosban. Európából a biztos résztvevő házigazdák mellett a június 8-án befejeződő U21-es Eb első három helyezettje szerez kvótát.