Vágólapra másolva!
Kedden az Arsenal és a Bolton jutott be elsőként az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjébe. Az olasz kupában a Perugia már negyeddöntős, miután a Chievo ellen az idegenbeli 2-1-es vereséget követően hazai pályán három gólos sikert aratott. A másodosztályú Alavés elbúcsúztatta az élvonalbeli Real Sociedadot a spanyol Király-kupában.

Az Arsenal és a Bolton jutott be elsőként az angol Ligakupábnan a legjobb négy közé. Arséne Wenger B csapata az előző fordulóban a Manchester Unitedet búcsúztató West Bromwich Albion otthonában győzött könnyedén, míg a Bolton nagy küzdelemben, Pedersen 115. percben szerzett góljával léphetett tovább a Southampton ellenében.

Ligakupa, negyeddöntő:
Bolton Wanderers - Southampton 1-0 (0-0, 0-0) - hosszabbítás után
gól:
Henrik Pedersen (115.)

West Bromwich Albion (II. osztályú) - Arsenal 0-2 (0-1)
gól:
Kanu (25.), Aliadiere (57.)

szerdán játsszák:
Aston Villa - Chelsea
Tottenham - Middlesbrough

A Premiershiphez kapcsolódó hír, hogy a londoni fogadóirodák szerint az angol első osztályban trénerkedő szakvezetők közül az FC Liverpoolt irányító Gerard Houllier-nek van a legnagyobb esélye a távozásra. A 6:4-es oddsszal jegyzett francia mester együttese szombati hazai vereségével (2-1 a Southamptontól) 16 forduló után a tabella 9. helyén szerénykedik, 16 ponttal lemaradva az éllovas Arsenal mögött. A "búcsúzók listájának" második helyén 4:1-es téttel a tabellán 12. Manchester Cityt dirigáló Kevin Keegan áll.

Biztos, hogy januárban legalább egy csatárral "bővül" a Manchester United kerete, igaz, Ole-Gunnar Solksjaer nem számít új embernek, viszont térdműtéte miatt szeptember vége óta hiányzik. A 30 éves norvég játékos már javában erősít, s Sir Alex Ferguson vezetőedző szerint január 15-én a tartalékok Birmingham elleni mérkőzésén tér vissza. Az 1999-es barcelonai BL-döntő hőse, a győztes gól szerzője ebben a szezonban mindössze hat tétmeccsen lépett pályára. "Örülök, hogy hamarosan ismét számíthatok Ole játékára, mert nemcsak a csatársorban, hanem a középpálya jobb oldalán is kiváló teljesítményre képes" - mondta Sir Alex Ferguson.

Két szezonon át tartó albérlet után visszatér a saját stadionjába a Fulham, mivel júliusra befejeződik a Craven Cottage felújítása. A londoni klub tavaly nyár óta játssza hazai mérkőzéseit a Queens Park Rangers létesítményében, a Loftus Roadon. A Craven Cottage 107 éve otthona a Fulhamnek, amely az átépítés után 22 ezer férőhelyes lesz. A tervek szerint hamarosan 30 ezresre bővítik a lelátót. "Örülök annak, hogy viszonylag rövid időn belül teljesítjük a szurkolóink kívánságát, s visszatérünk otthonunkba. A Craven Cottage nagyon közel áll az én szívemhez is" - mondta Mohamed al-Fayed klubtulajdonos.