Vágólapra másolva!
A Total Football angol magazin kipécézte a brit labdarúgó-stadionok tíz olyan emberét, akinek hiányzik egy kereke, és akik az elsők lennének, ha össze kellene állítani az Agyament FC kezdő csapatát.

Amikor a glasgow-i Celtic vezetői úgy döntöttek, hogy a stadion lelátójának egyik híres részét, a Jungle Standet átalakítják ülőhelyessé, elhatározták, hogy a dolgot egy jelmezversennyel teszik emlékezetessé. Felesége tanácsára Vinnie papagájnak öltözött. Balszerencséjére elfelejtett benevezni a versenyre, de amikor a szurkolósereg meglátta őt, skandálni kezdte: "A papagájt akarjuk!", és Vinnie megpróbált bemenni a pályára, hogy csatlakozzon a többi versenyzőhöz. Az egyik túlbuzgó biztonsági ember azonban ezt nem nézte jó szemmel, megakadályozta a papagájembert a pályára lépésben, ami tumultuózus jeleneteket okozott a lelátón.

A másnapi újságok persze nagy terjedelemben számoltak be az esetről, és nem sokkal később a klub elnöke, Michael Kelly észbe kapott: mi lenne, ha a papagáj lenne a következő szezonban a csapat kabalaállata? Így is történt, gyorsan sikerült megegyezni Vinnie-vel, aki azt javasolta: esetleg nyalókákat osztogathatna a gyerekeknek. De az egyesület ebbe valahogy nem akart belemenni. "Ugyan már! Ez egy olyan klub, amely több millió fontért szokott játékosokat venni, de amikor egy tízest akartam kérni, hogy vegyek a srácoknak egy kis édességet, olyan képet vágtak, mintha a fogukat húznák" - meséli Vinnie. Végül sikerült kihúznia a vezetőségből a nyalókára valót, de ezután azt találta ki, hogy milyen jó poén lenne, ha kiválasztana valakit a közönség soraiból, és egy kalapot adna neki. Ez persze egyben azt jelentette, hogy kellene venni egy kalapot is. "Bementem az elnök, Michael Kelly irodájába, ahol adtak némi aprót, hogy menjek el és vegyek egy baseballsapkát, ami teljesen elképesztett. Pár hétig még csináltam a dolgot, de amikor a klub állítólag elveszítette a papagájszerelést, abbahagytam az egészet. Azóta sem kaptam egyetlen telefont sem, hogy köszönik a munkámat, vagy valami ilyesmi" - szomorkodik Vinnie. Úgy látszik, madárnak nézték...