Vágólapra másolva!
Az Angol, illetve a Török Labdarúgó Szövetség vezetői az UEFA nyoni székházában tartott találkozójukon arra a megállapodásra jutottak, hogy nem lehetnek ott vendégszurkolók az október 11-ei, isztambuli Törökország-Anglia Európa-bajnoki selejtezőn.

Azoknak az angol fanatikusoknak, akik mégis kísérletet tennének a mérkőzés helyszíni megtekintésére, nehéz dolguk lesz, hiszen a két ország biztonsági erői fokozott figyelemmel készülnek az eseményre.

A találkozót megelőző néhány napban az angol rendőrség szemmel tartja a reptereket, ahonnan a válogatott Törökországba tartó szimpatizánsait azonnal hazaküldik. Ha valaki mégis eljutna a török fővárosba, újabb nehézséggel kellene megküzdenie, hiszen a stadion bejáratánál minden szurkolónak igazolnia kell magát.

A török-angol viszály még 2000 áprilisában vette kezdetét, amikor is a Galatasaray-Leeds United UEFA-kupa-mérkőzés előtti estén heves összecsapások törtek ki a stadion környékén, s két angol szurkoló is életét vesztette.

A gyűlölködés még mindig tart, hiszen a selejtezők első körében, amikor a félholdas válogatott Sunderlandbe látogatott, 90 személyt kellett őrizetbe venni, s a dobálózásban egy török szurkoló megsérült.

A visszavágónak ráadásul nagy a tétje, a 7. csoport első és második helyéről dönt.