Nigéria hét stadiont újítana fel a focivébéért

Vágólapra másolva!
A 2010-es labdarúgó-világbajnokságra pályázó Nigéria hét stadionjának felújítását ígéri abban az esetben, ha megkapja a rendezési jogot.
Vágólapra másolva!

A kandidálóbizottság vezetője, Segun Odegbami a nemzetközi szövetséghez (FIFA) szeptember végéig benyújtandó anyagból többek között annyit árult el, hogy az újjávarázsolandó pályákon az 1999-es ifjúsági vb mérkőzéseit játszották. "Nehéz számszerűsíteni a rekonstrukcióra fordítandó összeget, de közel 20 millió dollárt szánnáNk minden egyes arénára" - mondta a volt szövetségi kapitány.

A világbajnokság döntőjének a fővárosban, Abujában most elkészült, 60 ezer néző befogadására alkalmas stadion adna otthont. A pályázat továbbá két új arénát is tartalmaz, amelyek építését az ország két állama, Rivers és Delta vállalta. "Riversben 60, míg Deltában egy 45 ezer férőhelyes pályát emelnének" - fűzte hozzá Odegbami.

A FIFA korábbi döntése értelmében a 2010-es vb-nek Afrika lesz a házigazdája. A kontinensről Nigéria mellett a Dél-afrikai Köztársaság, Egyiptom és Marokkó önállóan, míg Líbia és Tunézia közösen jelentkezik.

A pályázatokat szeptember 30-ig lehet eljuttatni a FIFA-hoz, amely májusban dönt a helyszínről.