Vágólapra másolva!
Menesztették Jean Tiganát, az angol labdarúgó-bajnokság 15. helyén álló Fulham csapatának francia szakvezetőjét. Az együttest a bajnokság végéig Chris Coleman irányítja majd.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Tiganával még márciusban közölte a klub, hogy nem újítja meg nyáron lejáró szerződését, azóta a csapat látványosan visszaesett.

"Amióta Jeannal a klub közölte a döntést, a csapat számos kínos vereséget szenvedett el. Ezért a menedzsment úgy döntött, a váltás szükségszerű, hogy a játékosok csak a futballra koncentrálhassanak, s a csapat biztonságosan bennmaradjon a Premiershipben" - áll a Fulham közleményében.

Stadion nélkül a Fulham futballcsapata/sport/focivilag/20021228stadion.htmlA Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030412apremiership.htmlKi nyeri a Premier League-t?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50708

A francia tréner még 2000 nyarán vette át a szakmai munkát, s egy év alatt az első osztályba juttatta a londoni klubot. A csapat idén utoljára március 15-én szerzett pontot, akkor hazai pályán a Southamptonnal játszott 2-2-es döntetlent. Azóta viszont háromszor is kikapott, a Manchester United 3-0-ra, a Blackburn 4-0-ra, a Liverpool pedig 2-0-ra győzött ellene.

"Nagyon nehéz hónapokat éltünk, élünk át, sajnos a szezon nem úgy fog befejeződni, ahogy szerettem volna. Jelenleg a legfontosabb dolog, hogy elkerüljük a kiesést, s előretervezzünk" - nyilatkozta a csapat tulajdonosa és elnöke, Mohamed Al Fayed.

Az új tréner az egykori kiváló walesi labdarúgó, a csapat korábbi védője, Chris Coleman lett, aki a feljutáskor még aktívan játszott, s tavaly októberben vonult vissza.