Vágólapra másolva!
Új rovatunkban igyekszünk napi rendszerességgel összefoglalni a labdarúgó játékospiac legfontosabb történéseit: kit igazoltak le, ki iránt érdeklődnek, kire nem tartanak igényt Európa és a világ élklubjai. Ki megy ma? Hírek és pletykák egy cikkben.

A klubot váltó futballisták közül hétfőn az orosz válogatott Dmitrij Hlesztov okozta a legnagyobb meglepetést azzal, hogy a Szpartak Moszkvától egy másik, ám maximum középcsapatnak számító fővárosi egyesülethez, a Torpedo-ZIL Moszkvához írt alá.

A kolumbiai Gustavo Victoria Mendes fél év elteltével tért vissza Törökországba, ám míg az előző idényben a Galatasarayban szerepelt, addig mostantól kezdve a Gaziantepspor számít új egyesületének.

Franciaországban a közvetlen élmezőnyhöz zárkózó FC Sochaux az előző idényben még a Manchester City játékosának vitézkedő, ám a nyár óta klub nélküli Laurent Charvet-t szerződtette.

Ami a lehetséges transzfereket illeti, a legnevesebb játékos, akinek neve felmerült, nem más, mint Guillermo Amor, aki az FC Barcelonával egykoron mindent megnyert, amit csak lehetséges volt. A nyár óta klub nélküli focista a skót élvonalban szereplő Livingston FC-nél szerepel próbajátékon.

A Birmingham City minden követ megmozgat azért, hogy szerződtesse az Arsenal FC-nél csak a tartalékok között számításba vett védőt, Matthew Upsont - ő lehet a klub ötödik új szerzeménye januárban.

Ingyen igazolható futballsztárok/sport/focivilag/20030113ingyen.htmlKlose ötmillió fontért a Manchesteré lehet/sport/focivilag/20030113klose.htmlBeindult a francia játékospiac/sport/focivilag/20030109beindult.html

A pletykák szerint a Manchester United a napokban a német Miroslav Kloséra vetett szemet, a Manchester City pedig megegyezett a Leeds Uniteddel Robbie Fowler vételáráról (közel hétmillió font), és engedélyt kapott arra, hogy a focistával is tárgyaljon.

Michael Reizigert viszont valószínűleg nem szerzi meg Kevin Keegan, a holland játékos ugyanis csak véglegesen váltana klubot, a kölcsönszerződéstől elzárkózik.

A leverkuseni Jan Simákot klubja nem engedi vissza egykori egyesületéhez, a Hannover '96-hoz - a hannoveriek viszont kölcsönadták csatárukat, Babacar N'Diayét a másodosztályú FC St. Paulinak. A Bayern München házatáján pedig élénken cáfolják, hogy szeretnék leigazolni az FC Köbenhavn játékosát, Martin Albrechtsent, bármennyire is ezt harsogják a német lapok.