Vágólapra másolva!
Bár 2-0-ra nyert vasárnap az Inter, és a Milannal karöltve továbbra is uralja a Serie A első két helyét, nem lehet felhőtlen Hector Cúper öröme. A Modena elleni mérkőzésen ugyanis Hernan Crespót - miután gólt szerzett -a 29. percben sérülés miatt le kellett cserélnie. A hétfői jelentések szerint az argentin támadó részleges izomszakadást szenvedett, s minimum két hónapra kidőlt. Reggio Emiliában, a Como-Atalanta derbi után tizenhárom rendőr megsérült.

Christian Vieri influenzája miatt nem állhatott Hector Cúper rendelkezésére (Di Biagio hasonló okokból maradt ki a kezdőből), ezért Recoba és Crespo kapott lehetőséget a kék-feketék támadósorában. Nem is okoztak csalódást, ugyanis Recoba a hatodik percben húsz méterről, ballal, míg Crespo a huszonkettedik percben Sergio Conceicao beadását követően fejjel bevette a Modena kapuját, s így könnyedén hozta a Modena elleni hazai meccsét a milánói gárda.

Néhány perccel később Recoba ívelt Crespo felé, aki esetlenül próbálta elérni az uruguayi indítását - sikertelenül. Sérülését követően több percig a földön feküdt, s cserét kért. Izomsérülése miatt minimum egy, de lehet, hogy két hónapig nem léphet pályára. Massimo Moratti elnök szerint az észak-olaszországi hideg idő is nagyban okolható Crespo kidőléséért. "Ilyen időjárásban nem ritkák az efféle sérülések. Crespo nélkül nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis fantasztikus formában van. Szerintem negyven napot kell kihagynia, de várjuk meg a keddi orvosi vizsgálatot" - mondta kissé bánatosan az elnök.

Az Inter legnagyobb Serie A - és városi - riválisa, a jobb gólkülönbségének köszönhetően tabellaelső Milan a vasárnapi meccsig hazai pályán százszázalékos Bologna otthonából hozta el a három pontot, Sevcsenko és Serginho találataival. A sérüléséből nem olyan rég visszatért ukrán támadó egyszemélyes csatársort alkotott a piros-kékeknél, s így Filippo Inzaghi csak a kispadra ülhetett le. Máris elkezdődtek a találgatások, miszerint Carlo Ancelotti összetűzésbe keveredett a hihetetlenül gólérzékeny támadóval, ám az edző a taktikára hivatkozott: "Idegenben úgy érhetjük el a legjobb eredményeket, ha egy csatárt hátulról két támadó szellemű, kreatív középpályás támogat. Pippo nem örült, de elfogadta a döntésemet."

A Lazio maradt a harmadik helyen, miután - még szombaton - 0-0-t játszott Bresciában, a címvédő Juventus viszont 5-0-ra lemosta a Regginát, megelőzvén a - micsoda meglepetés - Rómában nyerő Chievót. A veronai kiscsapat trénere az újabb siker után is elcsendesítette a BL-t érő pozícióról álmodókat: "Többször mondtam már, a legfőbb célunk a kiesés elkerülése. Ha jobb helyezést érünk el, az már csak ajándék!"

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030112aserie.html

A Como-Atalanta (1-1) kiesési rangadó viszont nem a fociról szólt, ugyanis tizenhárom rendőr orvosi ellátásra szorult, miután a "vendégszurkolók" egy csoportja megtámadta őket a vasárnapi mérkőzést követően. Egyikük állapota súlyos, mivel elesett, s a vandál drukkerek összerugdalták. A találkozót egy korábbi comói rendbontás miatt semleges helyszínen, Reggio Emiliában rendezték - sajnos ez sem segített.

Juha Pál