Vágólapra másolva!
Gabriel Batistuta, a Roma argentin labdarúgója jövőre Angliában akarja folytatni a pályafutását. Csapattársa, Cafú szintén Anglia felé orientálódik, bár a brazil Japánba is szívesen átköltözne.

"A szerződése 2003 júniusában jár le, s utána egy londoni együttesben szeretne futballozni" - mondta Settimio Aloisio, a 33 éves világsztár menedzsere. "Már kapcsolatba léptünk néhány klubbal, remek ajánlatokat kaptunk, s azt hiszem, rövidesen sikerül megegyezni valamelyikkel. A család mindenesetre már intenzíven tanulja az angol nyelvet." Batistuta 2000. május 31-én 36 millió euróért igazolt a Fiorentinától a római együtteshez.

Ami pedig Cafút illeti: a világbajnok játékos nyáron minden bizonnyal elhagyja az olasz klubot: a Premiershipből az Arsenal és a Manchester United is szerződést ajánlott a világbajnok védőnek. A kontraktus mindkét klub esetben két évre szólna, és a 32 esztendős játékos idényenként kétmillió euróval gazdagodna. Olaszországból egyedül az Internazionale érdeklődik a több poszton is bevethető futballista iránt, de Cafú már nem szeretné a következő szezont is a Serie A-ban tölteni.

Az is elképzelhető, hogy a brazil válogatott csapatkapitánya visszatér legutóbbi sikerének színhelyére, Japánba. A távol-keleti ország mellett egyetlen szakmai érv sem szól, de anyagilag sokkal előnyösebb, hiszen három év alatt kilencmillió euró lenne az áhított sztár jövedelme.