Vágólapra másolva!
Hivatalosan december 17-én hozza nyilvánosságra a francia France Football, hogy az újságírók választása alapján ki lett az esztendő legjobb labdarúgója, azaz ki érdemli ki az Aranylabdát. Összeállításunkban bemutatjuk a lehetséges jelölteket, ezúttal a francia Henryt és az olasz Del Pierót.
Fotó: EPA
A vébén nagyon nem jött össze
Fotó: EPA


Tavaly ősszel fantasztikusan futballozott, fél szezon alatt 16 gólt ért el a Premiershipben, és ezt a formát tavaszra már nem tudta átmenteni. Természetesen ekkor sem játszott rosszul, hiszen az Arsenallal bajnokságot és kupát nyert, de "csak" nyolc gólt ért el a pontvadászatban, plusz egyet a Bajnokok Ligájában, illetve a válogatottban.

Kié lesz az Aranylabda?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31073Az Aranylabda-jelöltek portréi/sport/focivilag/20021126aranylabdajeloltek.htmlÉrdemtelen Aranylabda-jelöltek/sport/focivilag/20021120erdemtelen.html

A világbajnokságra azonban így is nagy reményekkel utazott ki, azonban a World Cuppal nem volt szerencséje. Az első csoportmeccsen Szenegál ellen csak egy kapufáig jutott, és nem is futballozott jól, a következő találkozón pedig Uruguay ellen egy kissé durva belemenést követően piros lapot kapott. A harmadik találkozót így ki kellett hagynia, vagyis az év legfontosabb eseményén csak másfél találkozón szerepelt!

Úgy látszik, ősszel sokkal jobban megy neki, mert mostanában megint ellenállhatatlanul szerepel az Ágyúsoknál: a bajnokságban 16 forduló alatt kilenc gólt ért el, a Bajnokok Ligájában pedig hatszor volt eredményes - ebből hármat az AS Roma elleni idegenbeli találkozón szerzett. A világbajnoki kudarc nélkül a trófea egyik legnagyobb esélyese lenne, így viszont maximum az első tízbe kerülhet be.