Vágólapra másolva!
Hivatalosan december tizenhetedikén hozza nyilvánosságra a francia France Football, hogy az újságírók választása alapján ki lett az esztendő legjobb labdarúgója, azaz ki érdemli ki az Aranylabdát. Összeállításunkban bemutatjuk a lehetséges jelölteket, ezúttal a francia David Trézéguet-t és a spanyol Luis Enriquét.
Fotó: EPA
Trézéguet idei pechsorozata a vébén kezdődött


Fantasztikus formában kezdte az évet, hiszen a Juventus színeiben futószalagon szállította a gólokat a Serie A-ban. A második idei bajnokin, január 13-án kezdte a gólgyártást, a tavaszi idényben 14 alkalommal volt eredményes. Az ősszel szerzett találatokkal együtt összesen 24 gólt szerzett, ami egyben gólkirályi címet jelentett számára a piacenzai Dario Hübnerrel holtversenyben - ám Trézéguet egyetlen gólt sem szerzett büntetőből, míg Hübner hatszor is így volt eredményes. A gólkirályi cím mellett a gall támadó a bajnoki címnek is örülhetett, így megnövekedett önbizalommal készülhetett a nyári világbajnokságra, ahová a franciak címvédőként és persze nagy esélyesként utaztak ki.

A nyitómeccsen természetesen ott volt a kezdő tizenegyben, azonban nem volt szerencséje, csak egy kapufáig jutott, a franciák pedig hatalmas meglepetésre kikaptak Szenegáltól. Uruguay ellen is pályára lépett, de itt sem tudott gólt szerezni, majd az utolsó csoportmérkőzésen a dánok ellen ismét eredménytelen maradt, megint csak egy kapufára futotta erejéből.

Balszerencse-sorozata ráadásul nem ért véget a világbajnoksággal: a World Cupról hazatérve az első torinói edzésen ugyanis megsérült a jobb térde, ami miatt meg kellett operálni. Úgy tűnt, hogy az ősz közepére felépül sérüléséből, egy bajnokin pályára is lépett, de ezt követően ismét romlott az állapota, vagyis az év második felében tulajdonképpen egyáltalán nem játszott.