Vágólapra másolva!
A téli szünetben egy labdarúgójától sem válik meg a nehéz anyagi helyzetben lévő Lazio. A klubelnök, Sergio Cragnotti állításával ellentétben a klub még nem rendezte tartozását a Manchester Uniteddel és a Valenciával szemben sem.

"Nyárig változatlan marad a keret, mert bízunk jelenlegi játékosainkban" - szögezte le Sergio Cragnotti elnök. A pénzügyi nehézségek dacára - a július 1-jén kezdődött üzleti évben már szeptember végéig 45 millió eurós veszteséget halmozott fel a klub - a sikerek nem maradnak el a rómaiaknál: a Piacenza elleni vasárnapi 3-2-es győzelmükkel a bajnoki tabella élére ugrottak, az UEF-kupában pedig a grazi 3-1-es diadallal kedvező helyzetből várhatják a jövő csütörtöki visszavágót a nyolcaddöntőbe jutásért.

A Serie A állása/sport/focivilag/20021130aserie.html

A Manchester United közben kategorikusan cáfolta, hogy a Lazio kifizette volna 12 millió fontos tartozását. Massimo Cragnotti, a római klub igazgatója hétfőn késő este még azt állította, hogy törlesztették Jaap Stam és Gaizka Mendieta (FC Valencia) szerződtetésével kapcsolatos adósságukat. "Tárgyalunk a Lazióval, s bízunk abban, hogy sikerül megegyeznünk. De kedd reggelig ez nem történt meg" - szögezte le Paddy Harverson, az M.U. kommunikációs igazgatója. Az FC Valencia még nem reagált Cragnotti szavaira.

A július 1-jén kezdődött üzleti évben három hónap alatt 45 millió eurós veszteséget halmozott fel a Lazio, amelynek főtámogatója, a Cirio ráadásul csődközeli helyzettel küszködik, s mindezek ismeretében meglepőnek tűnik Cragnotti magabiztos kijelentése. A rómaiak 12 millió fonttal tartoznak Jaap Stam vételárából a Manchester Unitednek, illetve 12 millió eurós "büntetést" kell átutalniuk az FC Valenciának, mivel Gaizka Mendieta 2003 előtt visszatért hazájába, de nem a volt együttesébe, hanem az FC Barcelonába. A jelentős adósságok következtében hozott FIFA-döntés szerint a Lazio nem igazolhat külföldről új játékost.