Vágólapra másolva!
Az Independiente magabiztosan, 3-0-ra győzött a San Lorenzo otthonában az argentin labdarúgó-bajnokság 19. fordulója során, s ezzel az élen végzett az Apertura (nyitó) szakaszban. Egy ember azonban életét veszítette a fiesztában.

A vendéglátó klub vezetése 135 ezer dolláros prémiumot ígért csapata győzelméért, hogy ezzel is elejét vegye az esetleges csalást feltételező találgatásoknak. A nagyvonalú ajánlat sem volt azonban elég ahhoz, hogy hazai győzelem szülessen. Az Independiente legutóbbi hasonló sikerét 1994-ben érte el, akkor a záró sorozatban lett első. Mostani elsősége összesen már a tizennegyedik.

Egy Boca Juniors-hívő lelőtte az Independiente egyik rajongóját a győzelmet követő Buenos Aires-i fiesztán. A 36 éves Juan Carlos Salvatierra egy szóváltást követően leterítette Angel Francót, egy másik drukkert pedig életveszélyesen megsebesített. Salvatierra az őt üldözőbe vevő rendőrökkel is tűzpárbajba keveredett, mielőtt letartóztatták volna. A Boca Juniors az Independiente legnagyobb (városi) riválisa.

A nyitó szakasz végeredménye: 1. Independiente 43 pont, 2. Boca Juniors 40, 3. River Plate 36

A legtöbb címmel, harminccal a River Plate rendelkezik azóta, hogy 1931-ben profivá vált a bajnokság. A kétszakaszos rendszert 1991-ben vezették be.