Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülés szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a jövőben nem tart igényt a botrányairól elhíresült játékvezető, Byron Moreno szolgálataira. Az ecuadori bíró erről értesülve bejelentette visszavonulását.

Moreno először a világbajnokság nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet, amikor a dél-koreai-olasz meccsen tévesen érvénytelenítette les miatt Tommasinak a hosszabbításban szerzett találatát, ami az európaiak továbbjutását jelentette volna, majd nem sokkal később kiállította Francesco Tottit. Végül a Koreai Köztársaság került a negyeddöntőbe.

Korea aranygóllal jutott túl az olaszokon/focivb/20020618koreai.html

A Tokióban megjelenő Sukan Bunsu című lap másfél hónappal ezelőtt arról írt, hogy a játékvezető nem sokkal a vb befejezése után vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát.

Moreno szeptember elején a 103. percig, a hazaiak győztes góljáig vezette az Universitaria-Barcelona bajnoki találkozót hazájában, pedig előtte csak 6 perces hosszabbítást jelzett. Az ecuadori szövetség ezért 20 mérkőzésre eltiltotta. Visszavonulásának hírét nagy elégedettséggel fogadták Olaszországban. A La Gazzetta dello Sport így búcsúztatta a bírót: "Adios Moreno".