Vágólapra másolva!
David Trezeguet lett a legjobb játékos, Luigi Del Neri pedig a legjobb edző az olasz labdarúgó-bajnokság tavalyi idényében. A Calcio Oscar-díjának tartott választáson kilenc kategóriában osztottak ki elsőségeket, a kitüntetettek között van többek között Vieri, Nesta és Roberto Baggio is.
Az Oscar-díjasok

Legjobb játékvezető: Pierluigi Collina
Legjobb ifjúsági játékos: Matteo Brighi (Bologna, most Parma)
Legjobb kapus: Gianluigi Buffon (Juventus)
Legjobb védő: Alessandro Nesta (Lazio, most Milan)
Legjobb olasz játékos: Christian Vieri (Internazionale)
Legjobb külföldi játékos: David Trezeguet (Juventus)
A szurkolók kedvence: Roberto Baggio (Brescia)
Legjobb labdarúgó: David Trezeguet (Juventus)
Legjobb tréner: Luigi Del Neri (Chievo)
Edzői életműdíj: Eugenio Fascetti



Az edzőknél meglepetésre nem a bajnokság élén végzett csapatoktól került ki a győztes, hanem a Chievo Verona szakvezetője, Luigi Del Neri kapta az "Arany Kispad" elismerést. A Chievo 2001-ben mutatkozott be az élvonalban, s remek teljesítménnyel az UEFA-kupát jelentő ötödik helyen zárta az évadot. "A futball a szenvedélyem, a mintaképem pedig Arrigo Sacchi. Úgy vélem, az edzőnek sohasem kell feláldoznia kreativitását. A Chievo bebizonyította, hogy jó elképzelésekkel, odaadással, és lelkesedéssel nagy sikereket lehet elérni. A díjat a segítőimnek, a játékosaimnak, a klubnak és a családomnak ajánlom" - mondta Del Neri.

Az edzők között még egy szakember kapott elismerést: a különböző Serie A és B csapatoknál végzett munkájáért a veterán Eugenio Fascetti részesült életműdíjban.