Vágólapra másolva!
Kedden nem csak a BL-ben, hanem az UEFA-kupában is pályára lépnek az együttesek, három párosításban ugyanis ezen a napon rendezik a visszavágót. A minden bizonnyal Dárdaival és Királlyal felálló Hertha az Aberdeent fogadja, az Austria Wien a Sahtor Donyeckhez látogat, a svájci Servette pedig a lengyel Amica Wronki vendége lesz.
SMS-tudósítás az UEFA-magyarokról
Nincs internet-, tévé- vagy rádióközelben? Kiváncsi, biztos hazai sikere után Törökországban továbbjut-e a Fradi, méretes idegenbeli zakója ellenére tisztességgel búcsúzik, netán meglepetést okoz-e az Újpest és a ZTE az UEFA-kupában? Küldjön nekünk egy SMS-t, és mi mindenről tudósítjuk! Részletek>>>


Tisztában van ezzel az Aberdeen mestere, Ebbe Skovdahl is, aki ráadásul nem számíthat egyik legjobbjára, a fiatal kora ellenére már skót válogatottnak számító Kevin McNaughtonra, aki térdsérülést szenvedett, és hosszabb időre kidőlt a sorból.

A vendégeknél kérdéses még Jamie McAllister, Laurent D'Jaffo és Roberto Bisconti játéka is. Skovdahl szerint játékosainak a maximumot kell nyújtaniuk ahhoz, hogy kiverjék a Herthát, és biztosította szurkolóikat arról, hogy játékosai az utolsó leheletükig küzdeni fognak. Míg az Aberdeennél a továbbjutás nagy bravúrnak számítana, addig a Herthánál ez kötelező feladat, ráadásul az igényes berlini közönség általában csak a jó játékkal kiharcolt győzelemnek szokott igazán örülni. A csapat a hét végén meglehetősen balszerencsés körülmények között szenvedett vereséget az 1860 Münchentől, és a Hertha menedzsere, Dieter Hoeness nagyon bízik abban, hogy ez kellőképpen feldühíti a futballistákat, akik nagyon fogadkoznak a találkozó előtt.

Ki nyeri az UEFA-kupát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36582Király Gábort bíróveréssel vádolják/sport/magyarfoci/20020930kiraly.htmlMünchenben kapott ki a Hertha/sport/focivilag/20020928leverkusenben.html

Az Austria Wien az első fordulóban 5-1-re verte a Sahtar Donyecket Bécsben, és ennek eredményeképpen az ukránok olasz mestere, Nevio Scala lemondott posztjáról. A Sahtar élére ideiglenesen Valerij Jaremcsenko került, aki ha nem is mondott le teljesen a továbbjutásról, egy győzelemmel már elégedett lenne az osztrákok ellen. Erre meg is van az esély, hiszen az Austria valószínűleg nem forszírozza majd a támadásokat, hanem igyekszik őrizni az otthon megszerzett előnyt, amelynek normális körülmények között elegendőnek kell lennie a továbbjutáshoz, de az osztrákok trénere, az egykori remek focista, Walter Schachner azért mindenkit óva intett, mondván: "Az európai kupákban sok furcsaság történt már".

A harmadik keddi összecsapás is érdekesnek tűnik, hiszen a lengyel Amica Wronki idegenben is egygólos előnyt szerzett a svájci Servette ellen, mégpedig érdekes körülmények között, hiszen a genfiek ár két góllal is vezettek.