Vágólapra másolva!
A szakemberek többsége a gólbírók alkalmazása mellett érvelt az Európai Labdarúgó Szövetség által rendezett varsói edzőkonferencia záró napján. Szerintük ezzel lehetne jelentősen előrelépni a játékvezetés terén.

A trénerek elsősorban a júniusi, koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon tapasztalt bírói tévedések kapcsán fogalmazták meg véleményüket. A két plusz asszisztens nemcsak akkor jelentene segítséget, ha azt kellene eldönteni, hogy a labda túljutott-e a gólvonalon, hanem akkor is, ha valamilyen - a játékvezető figyelmét elkerülő - szabálytalanság történik a büntetőterületen belül.

A szakértők többsége elvetette Sven Göran Erikssonnak, az angol válogatott svéd szövetségi kapitányának a (több sportágban már sikerrel alkalmazott) "videóbíráskodás" bevezetésére vonatkozó javaslatát.

A tanácskozás résztvevői ugyanakkor egyetértettek abban, hogy összhangba kell hozni a nemzetközi küzdelmek és a nemzeti bajnokságok, kupák menetrendjét. A véglegesített programról minden szövetséget időben, még az új idény kezdete előtt értesíteni kell. Több edző indítványozta, hogy a világ- és kontinensbajnokságok előtt a csapatoknak több idejük legyen a közös készülésre. Az optimális eset öt hét lenne, de háromnál semmiképpen sem kevesebb.

Magyarországot Gellei Imre szövetségi kapitány és Mezey György, az MLSZ szakmai igazgatója képviselte a lengyel fővárosban. A következő, hasonló UEFA-konferenciára 2004-ben, Stockholmban kerül sor.