Vágólapra másolva!
Jól szerepel a Sturm Graz labdarúgócsapata Ivica Osim vezetőedző lemondása óta. A megbízott szakvezető, Franco Foda vezetésével a gárda két mérkőzésen két győzelmet szerzett, és hét gólt rúgott. Ám Hannes Kartnig, az osztrák együttes elnöke úgy véli, Foda túl fiatal a munkához, s mindenképpen világklasszis edzőre van szükség.

Hannes Kartnig, a Sturm Graz labdarúgócsapatának elnöke a Kleine Zeitungnak nyilatkozva elmondta, továbbra is keresi megfelelő embert, Ivica Osim pótlására, s elsőszámú jelöltje még mindig Christoph Daum.

"Foda tisztában van azzal, hogy még fiatal. Így amennyiben sikerül neves szakembert szerződtetnünk, ő ismét csak másodedző lenne" - nyilatkozta Kartnig, aki elmondta, ennek ellenére maradéktalanul elégedett a jelenlegi szakember munkájával. "Daum a jelöltünk, vele október harmadikán ülünk le tárgyalni. Ha nem tudunk megegyezni, akkor sem adjuk fel. Elég világklasszis tréner van, aki éppen munkát keres. Hogy Daum mit csinál a magánéletében, nem érdekel. Olyan szakemberre van szükségem, akinek az élete a labdarúgás, s nem a golf vagy a tenisz. Mellesleg olcsóbb, mint némely osztrák edző."

"Mindig elérhető vagyok, ha nem jön össze a nagy szerződés, akkor is itt leszek. Ha kell, másodedzőként, ha kell, vezetőedzőként, de segítem a Sturmot" - jelentette ki Foda.