Vágólapra másolva!
A labdarúgó Eb-selejtezők hét végi rajtján természetesen bennünket leginkább a csoporttársak fellépései, vagyis a San Marino-Lengyelország és a Lettország-Svédország összecsapás érdekelt. A miniállamban Hegedűs Gábor, míg Rigában Tajti József tekintette meg riválisaink 90 percét, amelyről a két szakember olvasóinkat is tájékoztatja - ha nem is olyan részletesen, mint teszik azt majd Gellei Imre szövetségi kapitánynak.

San Marinóban például 75 percig gól nélküli döntetlenre állt a lengyel válogatott, ám az utolsó negyedórában a vendégek Kaczorowski és Kukielka találataival megszerezték a három pontot.

Zbigniew Boniek kapitányi debütálása tehát sikeresnek mondható, a meccs végén a szakember így értékelt: "Nehéz egy kizárólag csak védekezéssel törődő csapat ellen futballozni, ráadásul játékosaink a kimaradt helyzetek miatt idegessé váltak. Mindig az első gólig nehéz egy mérkőzés, de a lényeg, hogy nyertünk, mert igenis csak ez számít, a többi csak statisztika."

A találkozót az MLSZ megbízásából a helyszínen megtekintő Hegedűs Gábor ekképp értékelt: "A mérkőzésen a 2300 nézőből legalább 2200 lengyel szturkoló volt, akik remek hangulatot teremtettek a lelátón. Mivel mindkét csapat edzésén voltam, tudtam, hogy San Marino válogatottja a bekkelésre törekszik majd, hiszen végig ezt gyakorolták, míg a lengyelek kissé lazára vették a figurát, már a tréningen is. A hazaiak aztán hatalmas lelkesedéssel pótolták a tudáskülönbséget, hosszú percek teltek el úgy, hogy az öt védő és a négy középpályás közül egy sem lépte át a félpályát, amint lehetett szabadultak is a labdától, ugyanakkor szervezetségükkel alaposan megzavarták a lengyelek sok passzra épülő stílusát. Gyakran három hazai labdarúgó vette körül a labdát birtokló lengyel játékost, s bizony a második félidőben, amikor még mindig 0-0-ra állt a meccs, türelmetlenné vált a vendégtábor, és a kapitányként most bemutatkozó, egykori remek futballista, Zbigniew Boniek ellen is tüntettek."

A 4. csoport/sport/focivilag/200209054csoport.htmlEb-selejtezőkhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=43415mlsz.huhttp://www.mlsz.hu/menu.asp

"Ettől függetlenül csak idő kérdése volt, mikor lőnek gólt a lengyelek, hiszen rengeteg ziccert elhibáztak, olykor már ők is mosolyogtak azon, milyen helyzetekben rontottak, illetve gyakran a San Marinó-iaknak is óriási szerencséjük volt. Végül a 76. és a 88. percben betaláltak a lengyelek, s teljesen megérdemelten nyertek, ugyanakkor a vendégszurkolók őszintén megtapsolták a végig odaadóan küzdő San Marino együttesét, elvégre utóbbiak mind amatőrök, náluk nincs edzőtábor, összetartás, mindig csak a tétmeccsek előtt találkoznak. Ennek tükrében pedig valóban nem is lehetett más céljuk, amit el is értek, vagyis tisztes vereséget szenvedtek" - összegzett Hegedűs.