Vágólapra másolva!
A Levszki Szófia gárdája az elmúlt években egyeduralkodóvá vált a bolgár bajnokságban, hiszen a fővárosi együttes idén sorozatban a harmadik aranyérmét szerezte meg. A klub most már a nemzetközi porondon is szeretne előrébb lépni, és a nyáron ennek érdekében két nigériai válogatott játékost igazolt. Fő vetélytársa, a CSZKA válaszként egy brazil és egy portugál focistát vett meg, illetve szerződtette az egyik legnagyobb tehetségnek számító bolgár játékost is.

A Levszki az idén nagy fölénnyel végzett az élen, annak ellenére, hogy a bajnokság közben három edzőváltás is volt a klubnál. A legutolsó trénercserét követően az a jugoszláv Szlavoljub Muszlin érkezett a szófiai gárdához, aki korábban éveken keresztül a francia élvonalban dolgozott (vezette például a Girondins Bordeaux-t és az RC Lens együttesét is), legutóbb pedig hazájában a Crvena Zvezdát irányította. Az ő személye a külföldi futballisták számára is vonzóbbá tette a Levszkit, amely már a világbajnokság alatt megkezdte a tárgyalásokat a nigériai válogatott két játékosával, Garba Lawallal és Justice Cristopherrel. Mindketten pályára léptek a World Cupon, Cristopher ráadásul a Szuper Sasok mindhárom találkozóján szerepelt, ám ennek ellenére sem volt érdeklődés irántuk Olaszországból és Spanyolországból, pedig kontraktusuk lejárta miatt ingyen igazolhatók voltak.

A Levszki hivatalos honlapjahttp://www.levski.bg/

"Nem tudok valami sokat a Levszkiről, de azt igen, hogy az edzőjük, Muszlin remek szakember. Nem hiszen, hogy visszalépés lenne a számomra az, hogy Bulgáriába igazoltam, hiszen a Levszki nagyon ambiciózus egyesület, szeretne bejutni a Bajnokok Ligájába, és ez nagy kihívás a számomra" - jelentette ki Lawal, miután jó barátjával együtt aláírt a szófiai egyesülethez. A rutinos középpályás két évre kötelezte el magát, míg honfitársa, Cristopher négyéves kontraktus alá kanyarította oda a nevét.

Mindeközben a Levszki legnagyobb riválisa, a CSZKA sem tétlenkedett, az egykori katonacsapat először a hazai piacon nézett körül. A piros-fehérek először a Marek Dupnica támadóját, Veliszar Dimitrovot csábították el, de az igazi nagy fogásnak az számított, hogy megszerezték a Lokomotiv Szófiától a 21 esztendős játékmestert, Emil Gargorovot. Az utánpótlás-válogatott kapitánya az előző szezon nagy részében sérült volt, de visszatérését követően tavasszal olyan jól futballozott, hogy a bajnokság legjobb ifjúsági korú labdarúgójának választották meg. A CSZKA egymillió eurónak megfelelő összegért igazolta le a játékost, akit hamarosan idegenlégiósok is követtek. Előbb a portugál Belenenses támadója, Joao Brito szerződött a Balgarszka Armada-stadionba, majd pedig a brazil Agnaldo írt alá hároméves szerződést. A 27 esztendős támadó a Fluminensétől érkezett, és bár korábban már megfordult Európában, sok sikerélménye nem volt az öreg kontinensen, lévén az 1994-95-ös szezonban a belga Anderlechtben csak a tartalékok között szerepelt.

A CSZKA új igazolásai egyben azt jelentették, hogy nem maradt hely a csapatban a klub máltai középpályásának, Stefan Gigliónak, aki azonban gyorsan talált magának új csapatot, a Lokomotiv Szófiát. A több mint húszszoros máltai válogatott játékos még 2000 februárjában igazolt a CSZKA-hoz, először kölcsönbe a Valletta FC-től, de teljesítményével olyan elégedettek voltak, hogy hosszabb távú szerződést ajánlottak neki. Később azonban sérülés miatt tíz hónapot ki kellett hagynia, és bár az előző idény végén egy kupameccsen két góllal tért vissza, nem tartottak igényt rá.