Vágólapra másolva!
A spanyol adóhatóság 1,8 millió eurót keres a világbajnok brazil válogatott sztárján, Rivaldón, aki a katalán televízióval kötött szerződése után felejtette el befizetni az említett összeget. Mindenesetre a most Brazíliában ünneplő középpályást nem kellett féltenie a "spanyol APEH-nek", ugyanis a selecao legjobbjait érkezéskor egy vadászgép kisérte a brazil légtér fölött.
Fotó: EPA

fotó: epa
Rivaldo élete sem mindig fenékig tejföl


A középpályás egyébként a világbajnok válogatottal csütörtökön indult haza Brazíliába, s adószámlái ügyében két héten belül kell referálnia a spanyol hatóságnál. Előtte azonban még ünnepelhet a brazil szupersztár, hiszen nemzeti hősöknek járó fogadtatásban részesítették a világbajnoki trófeával hazatérő brazil válogatott tagjait a dél-amerikai ország fővárosában, Brasíliában.

A Jokohamából Los Angeles érintésével hazatérő válogatott repülőgépét a brazil légtérben négy vadászgép kísérte, majd a landolás előtti percekben a gépek a nemzeti színekkel egy hatalmas ötöst rajtoltak a kék égboltra, a nemzet ötödik világbajnoki címét jelképezve.

A reptértől az elnöki palotáig vezető tizenöt kilométeres utat több százezer ünneplő szegélyezte, a palotában Fernando Henrique Cardoso államelnök fogadta a Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Cafú, Roberto Carlos vezette együttest, s kitüntette a nemzeti érdemrenddel. A szinte eksztázisba esett emberek nemzeti zászlókat lengetve, arcukat, hajukat zöld, sárga, kék színekre festve várták a hősöket, akik tűzoltóautók "fedélzetén" hajtottak végig a főváros utcáin.

Brazília ötödször világbajnok20020630brazilia.htmlRivaldo-portré20020612rivaldo.htmlRivaldo a világ legjobbja!http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=43258

Az ünneplés természetesen még korántsem ért véget, hiszen a válogatott tagjait az ország további nagyvárosaiban, így Rio de Janeiróban és Sao Paulóban is "megmutatják" a hívek százezreinek.

Németh Andrea