Vágólapra másolva!
A Real Madrid szeretné leigazolni Christoph Metzeldert, a vb-döntős német labdarúgó-válogatott védőjét. Noha a Perugia, az Atalanta és a Feyenoord is szívesen látta volna soraiban, végül az angol Fulham igazolta le Inamoto Junicsit, a 22 éves japán középpályást.

Az As című lap szerint a Real Madrid 20 millió eurót fizetne a Borussia Dortmundnak Metzelderért. "Metzelder a tipikus német hátvéd megtestesítője" - írja az újság. "Magas, következetes és elegáns, hatékonyan segíti a támadásokat. Éppen megfelelő párja lenne Fernando Hierrónak. Egyedüli hibája, hogy nem elég gyors."

Metzelder a vb egyik felfedezettje, az eddigi hat találkozón 509 percet játszott, csak Paraguay ellen cserélte le Rudi Völler szövetségi kapitány.

Inamoto a Fulhamé

Úgy tűnik, a japán együttes középpályásának, Inamoto Junicsinek sikerült csapatot találnia magának. Mint ismeretes, a futballistát, aki a vébén a házigazdák egyik legjobbja volt, korábbi egyesülete, az Arsenal ingyen elengedte, és több klub is bejelentkezett érte. Nos, a hírek szerint Inamoto úgy döntött, hogy marad Angliában, hiszen elfogadta a Fulham ajánlatát, vagyis a következő idényben a Premier League-ben mutathatja meg egykori kenyéradójának, hogy hiba volt őt elengedni.

A Leeds nem adja el Rio Ferdinandot

Peter Ridsdale, a Leeds United labdarúgócsapatának elnöke szerint Rio Ferdinand nem eladó. Az angol válogatott kiváló védőjéért 30 millió fontot ajánlott a Manchester United.

"A futballistát köti a szerződése, és egyáltalán nem áll szándékunkban megválni tőle" - mondta Ridsdale. "Egyébként van egy záradék, ami arról szól, hogy a kontraktus lejártáig nem igazolhat másik angol élvonalbeli klubhoz. Természetesen ettől el lehet tekinteni, de ismétlem: meg akarjuk tartani a védőt." Ridsdale ugyanakkor cáfolta, hogy azért kellett távoznia David O'Leary vezetőedzőnek, mert nem szívesen mondott volna le a játékosról.

"O'Learyvel elsősorban azért bontottunk szerződést, mert nem sikerült kiharcolnia a csapattal a sok pénzt jelentő Bajnokok Ligája-szereplést" - indokolt az elnök. A Leeds United az ötödik helyen végzett a bajnokságban, s ez "mindössze" az UEFA-kupa részvételre jogosítja fel.

Korábban: