Vágólapra másolva!
Patrick Vieirát akár az Arsenal idén még hátralevő bajnoki meccseinek a feléről eltilthatják, ugyanis Andy D'Urso játékvezető szerint a hét végén játszott Gillingham elleni FA-kupa meccsen (5-2) Vieira belekönyökölt Iffy Onuorába, a vendégek játékosába.

A televíziós felvételek tanulsága szerint a francia válogatott középpályása egy ütközet során megütötte Onuorát. A büntetésről a bíró szóbeli kiegészítő jelentése fog dönteni. Vieira egyébként már a szombati eset nélkül is "hivatalos volt" a szövetségbe, ugyanis két hete az Arsenal-Chelsea meccsen szintén durván szabálytalankodott, a szenvedő alany akkor Jimmy Floyd Hasselbaink volt.

Az első incidensért háromhetes eltiltást kaphat a francia játékos, de duplázása miatt a büntetést is sokszorozhatják, s kulcsjátékosát elveszítvén az Arsenal így talán le is mondhat bajnoki álmairól is.

A sértett érdekes hasonlattal írta körül az esetet: "Csak annyit éreztem, hogy előbb Sol Campbell a szemembe vágott, majd kaptam egyet Patricktól is. Azt nem tudom, hogy szándékosan tették-e, de az ütések után azt hittem, úgy megyek, mint egy panda."

S ez még mind semmi. Thierry Henry, az Ágyúsok kiváló támadója a Newcastle elleni derbin a megsértette a játékvezetőt, s lehet, hogy őt is eltiltja az angol szövetség.

Az Arsenal Leverkusen elleni előkészületeit nagyban megzavarta a két incidens. A keddi BL-meccsen nem léphet pályára lábsérülés miatt Tony Adams, aki öt hónap kihagyás után éppen a már említett szombati meccsen tért vissza - góllal - az Arsenalba. Dennis Bergkamp autóval már elindult a meccs színhelyére - ez azért érdekes, mert a holland támadó leküzdhetetlen félelme miatt nem hajlandó repülőre ülni.