Vágólapra másolva!
A téli átigazolási során nyílt titok volt, hogy a Juventus szeretne egy támadót szerződtetni a sérült Marcelo Salas pótlására, és a torinóiak legszívesebben a Hellas Verona csatárát, a román Adrian Mutut vették volna meg. A transzfer azonban meghiúsult, és mint a napokban kiderült, ennek oka a veronai elnök, Giambatista Pastorello mohósága volt: a presidente ugyanis az utolsó pillanatban tovább emelte a játékos vételárát.

A Juventus trénere, Marcello Lippi mindenképpen szeretett volna még egy csatárt látni játékoskeretében, hiszen Salas sérülésével a Trézégeut-Del Piero páros mögött nem volt egyetlen épkézláb támadója sem.

A két gólvágó ugyan remekül játszik, de a szezon folyamán eddig egyetlen meccset sem hagytak ki, és ha ez így folytatódik, akkor éppen a legfontosabb időszakra, a bajnoki hajrára fáradhatnak ki - gondolta Lippi, és kérte a klub szakmai igazgatóját, Luciano Moggit, hogy szerződtessen még egy támadót a probléma megoldására.

A szakember leginkább Adrian Mutut szerette volna zebramezben látni, és sokáig úgy tűnt, hogy sikerül is megegyezni a román játékos klubjával, a Hellas Veronával. A torinóiak nem garasoskodtak, azonnal megadták azt az összeget, amit a veronaiak kértek, pedig az nem volt kevés: 19,5 millió euróról (1 euro 238 Ft) volt szó. Az átigazolási időszak utolsó napján, január 31-én már majdnem nyélbe ütötték az üzletet, amikor a Verona elnöke, Giambatista Pastorello kijelentette, hogy másfél millióval többet kér a focistáért.

A Juve ebbe nem volt hajlandó belemenni, és hiába kérte Mutu ügynöke, a román futball teljhatalmú ura, Giovane Becali Pastorellót, hogy elégedjen meg az eredeti összeggel, a presidente nem adta lejjebb igényeit, így Mutu maradt Veronában.

A csapat edzője, Alberto Malesani persze nincsen elkeseredve a dolgok ilyetén alakulásán: "A gárdát Mutu köré építettem, ő a kulcsember a csapatban, aki a kreativitásával meccseket dönthet el. Nagyon örülök, hogy nálunk maradt, mert vele kiharcolhatjuk az UEFA-kupás indulás jogát" - mondta Malesani.

Ha valóban így lesz, akkor Mutu ára még feljebb mehet, és akkor Pastorelli taktikája bejön. Ellenkező esetben viszont a presidente könnyen hoppon maradhat.

Korábban:

A nap játékosa: Adrian Mutu (Hellas Verona)