Vágólapra másolva!
Az AS Roma futballcsapatának korábbi edzője, Nils Liedholm megerősítette, hogy az olasz bajnoki címvédő a holland Ajax svéd csatára, Zlatan Ibrahimovic iránt érdeklődik. A szakvezetés szándéka szerint neki kellene pótolnia a sérült Batistutát. "A Roma rendkívüli módon érdeklődik Zlatan iránt" - mondta Liedholm.

A hetvenes években, az AS Roma korábbi sikeres periódusában edzősködő Liedholm azt is kijelentette, Franco Sensi elnök akár 10 millió fontnyi (majd' négymilliárd forint) összeget is szánna az Ajax futballistájáért. A Romának nem ez az első próbálkozása a játékos átigazolását illetően, mert az olaszok már tavaszal megkörnyékezték Ibrahimovicot, de a játékos az Ajaxhoz került. A Roma nemcsak az argentin Batigol sérülése miatt van bajban, Capello edző februárig Montellára sem számíthat. Egyelőre Totti előtt Delvecchio és Cassano játszhat csatárt.

A 20 éves Ibrahimovic 1999-ben bukkant fel Malmőben. Amikor júniusban Amszterdamba tette át székhelyét, ő lett a legdrágább svéd futballista, az Ajax 5 millió fontért vásárolta meg.

Ibrahimovic nem könnyű eset: Göteborgban gyorshajtásért vonták felelősségre, aztán két játékostársával összeakaszkodott, ezért egy edzésről is kirúgták, nem mellékesen Malmőben barátjával rendőrökkel keveredett összetűzésbe.

Ajánlat:

Chievo - Roma csúcsrangadó

Thury Gábor