Vágólapra másolva!
Johan Cruyff, az FC Barcelona egykori edzője a Record című portugál lapnak adott nyilatkozatában kerek perec kijelentette: nem tud elképzelni olyan szituációt, hogy ő a katalán klub örök riválisa, a Real Madrid szakvezetője legyen.

"Én Barcelona-szurkoló vagyok és sohasem lennék képes arra, hogy a Real Madrid edzéseit irányítsam" - hangsúlyozta Cruyff,majd hozzáfűzte: "A >>Fehér Házban<<, vagyis a Bernabéuban sokkal jobban mennek a dolgok, mint a Nou Campban. A Madrid ideális vezetői modellt alakított ki Florentino Pérez elnökkel és a Jorge Valdano, Emilio Butragueno kettőssel. Pérez irányítja a klubot gazdasági, pénzügyi tekintetben, Valdanóék pedig sportvonatkozásban. Viszont nem tetszik, ahogy a Barcánál mennek a dolgok, ezért is utasítottam vissza a felkérést, hogy én legyek a gránátvörös-kékek utazó nagykövete. Komolyan vettem volna ezt a feladatot, ám ha nem tudok azonosulni a klub vezetőinek ideáival, akkor nincs értelme annak, hogy dísz legyek a kalapjukon" - mondta Cruyff. "Jordi fiamnak a sporttól távol álló okok miatt kellett elhagynia a Barcelonát. Bár nagy rajongója volt a klubnak, úgy látom, most boldog Vitoriában, az Alavésnél. Az a fontos, hogy játsszon, s nem az, hogy a kispadon üljön álmai klubjában."

Cruyffnak véleményezete Figo tavalyi klubváltását is: "Ha valaki annyi pénzt keres, mint amennyit Luis keresett Barcelonában, nincs jelentősége, ha pár pesetával többet ígérnek neki. Biztos, hogy nem a pénzért hagyta ott Katalóniát."

Ch. Gáll András

Korábban:

Külföldi edző lehet Völler utódja