Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma-1-es csapata kulcsfontosságú döntés előtt áll a 2025-ös pilóta-felállás kapcsán. A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg figyelmeztette korábbi csapatát, hogy túl korai lenne még az egyik legtehetségesebb versenyzőt, Kimi Antonellit beültetni a brackley-i alakulat autójába.

Mióta kiderült, hogy Lewis Hamilton a szezon végén távozik a Mercedestől és a Ferrarinál folytatja pályafutását, folyamatosan mennek a találgatások a nemzetközi sajtóban arról, hogy ki lehet a hétszeres világbajnok utódja. Állítólag az egyik jelölt Carlos Sainz, aki éppen Hamilton érkezése miatt vált létszámfelettivé a marpanellói istállónál, de Toto Wolff csapatfőnök jelöltjei között szerepel a jövő egyik legnagyobb sztárja, Kimi Antonelli is.

F1 Saudi Arabian Grand Prix 2024, kimi antonelli
Kimi Antonelli is esélyes a Mercedestől távozó Lewis Hamilton helyére
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

A mindössze 17 éves olasz pilóta volt olasz és német Forma–4-es bajnok, tavaly pedig megnyerte a Formula Regionális Európa-bajnokságot is. A Mercedes már 2019-ben felvette a juniorprogramjába, ahol lenyűgöző teljesítményt nyújt azóta. Antonelli idén az F3-at kihagyva máris debütált az első számú betétsorozatnak számító Forma–2-ben, ahol a Prema Racingnél versenyez 2024-ben, de könnyen lehet, hogy hamarosan már a Forma-1-ben debütálhat. A mindössze 17 éves tehetség az F1-hez szükséges szuperlicenccel még nem rendelkezik, de egyes sajtóhírek szerint a Mercedes partnere, a Williams már kérelmezte az FIA-nál.

Antonelli a jövő szupersztárja

Nico Rosberg, aki korábban hét évet töltött a Mercedesnél, kifejtette véleményét a csapat pilótakérdése kapcsán. A német szerint túl korai lenne még szerephez jutnia Antonellinek az Ezüstnyilaknál.

Antonelli határozottan a jövő szupersztárja, de sajnos az időzítés szempontjából még túl korai lenne számára.

 Különösen korai szakaszban járunk most ahhoz, hogy Toto döntést hozzon róla. Várnia kell a szezon későbbi szakaszáig, hogy lássuk, hogyan teljesít Antonelli az F2-ben, mert nagyon erős szezonra lenne szüksége ahhoz, hogy egyenesen a Mercedeshez kerüljön. Egyébként annak is lenne értelme, ha egy kis időt a Williamsnél, vagy hasonló csapatnál töltene el" – jelentette ki a 2016-os világbajnok.

F1 Italian Grand Prix 2023 Qualifying, nico rosberg
Rosberg szerint túl korai lenne ülést adni a 17 éves olasz tehetségnek, Kimi Antonellinek
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Antonelli így hasonló utat járhatna be, mint a Mercedes jelenlegi pilótája, George Russell, 2018 és 2020 között volt a Williams versenyzője. Amennyiben Antonelli a Williamsnél folytatná jövőre, úgy minden bizonnyal Logan Sargeantnek kellene mennie, aki nem igazán tudott megfelelő teljesítményt nyújtani, mióta a csapathoz igazolt. Az alakulat másik versenyzője, a thai-brit Alex Albon 2022 óta erősíti a Williamst, a jelenlegi szerződése pedig a 2025-ös idény végéig szól.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30