Vágólapra másolva!
A korábbi ötszörös Le Mans-győztes, 37 Forma–1-es futamon elindult autóversenyző, Emanuele Pirro bejelentette a távozását a McLaren F1-es csapatának pilótafejlesztési programjából.

A 62 éves olasz szakember 1989 és 1991 között volt a Forma–1 mezőnyének tagja, a legjobb eredménye egy ötödik hely volt. Emanuele Pirro később más sorozatokban ennél is jobb eredményeket ért el, többek között ötször nyerte meg az Audi színeiben a Le Mans-i 24 órás autóversenyt. A karrierje végetével visszatért a Forma–1-be, sportfelügyelőként dolgozott, majd az elmúlt egy évben a McLaren pilótafejlesztési programját vezette. Pirro szerdán este a közösségi oldalán jelentette be, hogy távozik ebből a pozícióból.

Le Mans, Emanuele Pirro, Franck Biela, Marco Werner
Franck Biela, Emanuele Pirro és Marco Werner, Le Mans 2007-es győztesei
Fotó: Jean-François MONIER / AFP

„Egy év kemény munka és megelégedettség után elhagyom a McLaren DDP-t. A Forma–1-es csapattal együtt

sikerült kialakítanom egy olyan struktúrát, amely segíthet a fiatal, tehetséges és keményen dolgozó pilótákból a jövő McLaren-bajnokait faragni" 

írta Emanuele Pirro, akinek a kezei alatt fejlődött többek között Bianca Bustamante, Pato O'Ward és Gabriel Bortoleto is, akiknek az üzenetében további sok sikert kívánt.

Pirro nem az első McLaren-alkalmazott, aki a héten távozott, hiszen kedden menesztették David Sanchezt is, aki  a teljesítmény fejlesztésével és az autókoncepció meghatározásával foglalkozó részleg technikai igazgatói pozícióját töltötte be az elmúlt hónapokban.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek