Vágólapra másolva!
Kiábrándító formában kezdte a 2024-es Forma-1-es szezont Daniel Ricciardo, ennek ellenére a rutinos ausztrál nem aggódik amiatt, hogy év közben kiteszi őt a Red Bull.

Ricciardo idén is az energiaital-gyárosok kiscsapatával, az RB-vel áll rajthoz a Forma-1-ben, ám miközben csapattársa, Yuki Tsunoda 7 pontot is szerzett már, számára még nem jött össze a pontszerzés egyik versenyen sem. 

Daniel Ricciardo, RB
Nem lehet nyugodt Daniel Ricciardo
Fotó: KIM Kyung-Hoon / POOL / AFP

Sőt, az ausztrál versenyző az eddigi összes időmérőn alulmaradt Tsunodával szemben, a gyenge forma miatt pedig már most sokat találgatnak Ricciardo jövőjéről. Korábban arról lehetett hallani, dr. Helmut Marko ultimátumot adott neki: ha nem javít, a Miami Nagydíjon már Liam Lawson ül a helyén - írja az F1vilag.

Kirúghatják Daniel Ricciardót

Amikor Ricciardót Sanghajban arról kérdezték, tart-e attól, hogy esetleg év közben kirúgja őt a csapat, így felelt:

„Nem. Bármi megtörténhet, szóval naív sem vagyok, de semmi jelét nem kaptam ennek" - mondta Ricciardo,

 aki hozzátte, idén valamiért nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy azt szeretné, de megvan benne a sebesség, és látják azt is a csapatnál, mit csinálnal a szimulátorban, szóval csak össze kell raknia a dolgokat. Elárulta, nem kapott semmiféle ultimátumot a Red Bulltól, és konkrét célokat sem tűztek ki számára:

Nem, nem kaptam. Mivel minden nap a csapattal vagyok, tőlük hallanék erről. De persze tudom, hogy nem ott tartunk, ahol szeretnénk. De rajta vagyunk az ügyön, tudjuk, mit csinálunk. 

A szezon nem indult jól számomra, de kezdő sem vagyok, aki próbálja megvetni a lábát a sportban, és bizonyítani akar valamit. Vannak eredményeim, amik bizonyítékul szolgálnak arra, hogy meg tudom csinálni. A csapat is hisz ebben, és tudja, hogy képes vagyok rá, szóval próbáljuk tisztába tenni a dolgokat. Nem akarom, hogy erre rámenjen az egész év, és nem is számítok erre, hiszen már nem vagyok kezdő, tapasztalt versenyző vagyok.”

Bár maga az érintett nem aggódik, Daniel Ricciardo egyáltalán nem érezheti biztonságban magát — erre utalt a minap egy interjúban dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója, aki nincs megelégedve a rutinos pilóta teljesítményével.

„Az volt az elvárás Daniellel szemben, hogy egyértelműen gyorsabbnak kell lennie, mint Yuki, ha bármiféle reményt akar magának a Red Bull ülésére” — mondta Marko a Kronen Zeitung című lapnak. „Eddig nem ez volt a helyzet, még ha olykor szoros is volt. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Marko már korábban beszélt arról, a Red Bull tartalékosa, Liam Lawson 2025-ben — így vagy úgy, de — állandó tagja lesz az F1-es mezőnynek, ha pedig végül ők adnak lehetőséget neki, az ideális az lenne, ha már idén újra versenyezhetnek. Ezért nem zárható ki az sem, hogy beültetik az új-zélandit Ricciardo helyére.

„Lawson személyben van egy erős tartalékversenyzőnk, aki a szerződése szerint elmehet vezetni egy másik csapathoz, ha nem kap nálunk ülést 2025-re. Ha ezt nézzük, természetesen remek lenne, ha már idén látnánk őt a Forma-1-ben. Így még tisztább képet kaphatnánk. De ez egy komplex téma, szóval várnunk kell, hogyan alakulnak a dolgok.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.