Vágólapra másolva!
Mióta Lewis Hamilton bejelentette, hogy 2025-től a Ferrarinál folytatja a versenyzést, szinte másról sem szólnak a hírek, csak arról, hogy melyik pilóta hova igazol majd jövőre, illetve arról, ki követi majd a britet a Mercedesnél.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff már többször beszélt a jelöltekről. Szóba került a világbajnok Max Verstappen, a már visszavonult Sebatian Vettel, Carlos Sainz és Fernando Alonso neve is, de most úgy tűnik, az utánpótlásból érkező, fiatal Andrea Kimi Antonelli esélyei a legjobbak.

Formula 2 And Formula 3 Round In Bahrain
A fiatal Kimi Antonelli pótolhatja majd Lewis Hamiltont?
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

A hétszeres világbajnok távozása azt jelenti, hogy George Russell mellé kell egy másik pilótát találnia a Mercedesnek, de az óriási meglepetés lenne, ha az az Antonelli jutna versenylehetőséghez, aki még nincs 18 éves.

„Biztosan állíthatom, hogy komoly jelölt. Szeretném látni, hogy fejlődik majd az F2-ben, de még várunk, és megnézzük, mi történik a többi F1-es pilótával. Nem vonjuk kétségbe a tehetségét és a sebességét. Nem támogattuk volna a gokartozástól kezdve egészen idáig, ha nem hinnénk benne, hogy helye lesz az F1-ben és a Mercedesnél. Sok fiatal bizonyította már korábban, hogy meg tudja tenni ezt a hatalmas lépést” – mondta Wolff.

A fiatal olasz pilóta idén a Forma-2-ben szerepel, ahol a kilencedik a pontversenyben, legjobbja eddig egy negyedik hely.

Wolff még elmondta, nem sietnek a döntéshozatallal, hiszen ott van nekik Antonelli, akivel tudnak számolni már a következő évben is.

 

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.