Vágólapra másolva!
Bár továbbra sem tudni, hol folytatja pályafutását 2025-től Carlos Sainz, a Ferrari spanyol pilótája bizakodó a jövőjét illetően. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elismerte, hogy felvették a kapcsolatot a spanyol versenyzővel, de hozzátette, elégedettek Sergio Pérezzel is.

Februárban derült ki, hogy a Ferrari 2025-től Lewis Hamiltont igazolta át Carlos Sainz helyére, akinek így biztosan távoznia kell a szezon végén, noha idén élete formájában versenyzik. A rutinos spanyol pilótának egyelőre még nincs ülése a következő idényre, ám számos csapattal egyeztetéseket folytat. 

Carlos Sainz, Max Verstappen
Carlos Sainz (jobbra) lehet idén a Red Bull első számú kihívója
Fotó: AFP

Ami biztosnak tűnik, hogy nem az Aston Martin lesz Sainz következő csapata, hiszen a silverstone-i alakulat szerződést hosszabbított a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval, míg a csapat másik pilótája várhatóan ismét Lance Stroll lesz.

Sainzot összefüggésbe hozták már a Forma-1-hez 2026-ban csatlakozó Audival, amely az idei és a következő szezont Stake F1 Team néven teljesíti. Valamint a Red Bull és a Mercedes neve is felmerült, mint lehetséges opció, hiszen utóbbinál biztosan megüresedik egy ülés Lewis Hamilton távozásával, és egyes sajtóértesülések szerint Sainz lehet a hétszeres brit világbajnok utódja. 

Sainz egyelőre pozitívan látja saját helyzetét. 

Minél előbb születik döntés, annál jobb

A legjobb lehetőségeim még mindig nyitva állnak, ami szerintem pozitív dolog. A döntés egy kis időt vesz igénybe, tekintettel a piaci helyzetre. 

Az elmúlt hetekben semmilyen előrelépés nem történt, úgyhogy egyelőre nincs miről beszámolnom. Nyilvánvaló, hogy minél hamarabb jutunk el egy pontra, minél hamarabb alakulnak a dolgok, annál jobb. Nem mintha ez befolyásolná a teljesítményemet, de minél hamarabb kiveri az ember a fejéből, annál jobb. Ehhez viszont időre van szükség, és döntést kell hozni, úgyhogy most hagyni kell, hogy megtörténjenek a dolgok, és meglátjuk, mi fog alakulni” – nyilatkozta Sainz a médiának, köztük a RacingNews365-nek.

Carlos Sainz, ferrari
 Sainz nem aggódik a jövője miatt
Fotó: AFP

Sainz amivel jelenleg a negyedik helyen áll a világbajnoki tabellán, mindezt úgy, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíjat a vakbélműtétje miatt ki kellett hagynia, de Bahreinben és Japánban harmadik lett, Melbourne-ben viszont futamot nyert. Sainz remek formája a Red Bull figyelmét is felkeltette, Helmut Marko pedig elismerte, hogy puhatolóznak nála.

A Red Bullnál elégedettek Pérezzel, de Sainznál is puhatolóznak

Beszélgetünk vele. A legjobb idényét futja a Forma–1-ben. Carlosnak azonban van egy jövedelmező ajánlata az Auditól, mi pedig nem tudjuk ezt elérni vagy felülmúlni. Természetesen ismerjük őt a Toro Rosso-korszakból, amikor már versenyzett Maxszal. Akkor nagyon fájt neki, hogy Verstappent támogattuk a Red Bullnál, és nem őt” – nyilatkozta a Red Bull tanácsadója a Kleine Zeitungnak.

Bár a háromszoros világbajnok Max Verstappen távozása lekerült a napirendről, Sergio Pérez szerződése az idei szezon végén jár le a Red Bullnál, és a tavalyi teljesítménye után sokan biztosra vették, hogy utolsó évét tölti majd a csapatnál, viszont a mexikói egyelőre jól teljesít idén.

Sergio Perez, Max Verstappen, Carlos Sainz
A Red Bullnál elismerték, hogy tárgyalásokat folytatnak Carlos Sainzcal
Fotó: AFP

"Egyértelmű, hogy Checo jelenleg a legjobb szezonját futja nálunk. Ha folytatja ezt a teljesítményt, mint például az erős időmérőt Japánban, akkor 2025-ben egyértelműen ő lesz a Red Bull legjobb opciója. A csapatért dolgozik, és mostanra ő is rájött, hogy rossz volt a tavalyi radikális hozzáállása. A beállításai most már közelebb vannak Maxéhoz, és ez segít neki" – fogalmazott Marko.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.