Vágólapra másolva!
A maranellói csapat az FS-24 számú modellel próbálja felvenni a versenyt a Red Bull-lal.

Kedden délben Maranellóban elérkezett a nagy pillanat: a Ferrari leleplezte 2024-es versenyautóját, ami az FS-24 sorozatszámon fog bevonulni az olasz istálló történetébe.

Az eseményen természetesen jelen voltak a pilóták, Carlos Sainz, Charles Leclerc, valamint a tartalék és tesztpilóta, Antonio Giovinazzi is. 

Az, hogy az autó szép, aligha meglepetés, mert egy Ferrari mindig szép. Hogy mennyire gyors és megbízható, az majd a csak a február 23-25. közötti első hivatalos teszthétvégén, valamint a bahreini idény nyitó nagydíjon fog kiderülni. Az mindenesetre biztos, hogy a Frederic Vasseur csapatfőnök által irányított istálló legfőbb célja, hogy 2008 után ismét elhódítsa a konstruktőri világbajnoki címet. És, ha ehhez még egy egyéni vb-címet is sikerülne hozzátenni, alighanem a csapat minden tagját szentté avatnék Olaszországban.

Mindannyian biztosak vagyunk benne, hogy képesek leszünk felvenni a versenyt legnagyobb riválisainkkal. A szezont ugyanott kell kezdenünk, ahol az előzőt abbahagytuk, amikor is folyamatosan ott tudtunk lenni az élmezőnyben.

 Minden idők leghosszabb Forma-1-es szezonja (24 futam van a naptárban - a szerk.) vár ránk, főleg Carlosra és Charles-ra, így muszáj még inkább céltudatosnak és hatékonynak lennünk, hogy megteremtsük az esélyét, hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni minden egyes versenyen" - vezette fel a szezont Vasseur, hozzátéve, hogy nagyszerű érzés, hogy a világ minden pontján számíthatnak a tifosikra, azaz a szurkolóikra.

Nagyon tetszik az autó, különösen a sárga-fehér részek a karosszérián. De természetesen, ami a legjobban az érdekel, hogy viselkedik az autó a versenypályán, mert tudjuk, hogy igazából csak az számít

 - mondta Charles Leclerc. 

A Ferrari így már a hatodik csapat a tízes mezőnyből, amelyik bemutatta új autóját az Alpine, a Haas, a Sauber Stake F1 az Aston Martin és a Williams

Kapcsolódó cikkeink