Vágólapra másolva!
A Haas F1-es csapatától a 2023-as szezon után kirúgott csapatfőnök, Günther Steiner továbbra sem érti, miért döntött így a sorsáról az istálló vezetője, Gene Haas.

Idén már nem Günther Steiner vezeti a Haas csapatát, ugyanis Gene Haas nem hosszabbította meg az 58 éves olasz szakember szerződését, akinek az utódja a japán Komacu Ajao lett. Steiner a mai napig nem érti, miért kellett ezt a radikális döntést meghozni.

Nem, nem értem, de azt csinál, amit akar. Megértem ezt, és tiszteletben is tartom. Én soha nem tennék ilyet, ez volt a véleményem, mert szerintem ez az út sehova sem vezet.

De végső soron tiszteletben kell tartanom, hogy övé a csapat, nem az enyém, szóval ki vagyok én, hogy megmondjam neki, mit csináljon? Azt tehet, amit akar, ahogy én is. Ilyen egyszerű, ilyen az élet, és együtt tudok élni a döntéseimmel" - árulta el Steiner a RacingNews365.com F1-es oldalnak.

F1 Grand Prix of USA - Final Practice GettyImageRank3 motorsport formula one racing Horizontal SPORT
Günther Steiner már nem a Haas csapatfőnöke
Fotó: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Clive Mason 

Steiner szerint nem hibázott nagyot

Az olasz szakember szerint nem Gene Haas, hanem az ő ötlete volt egy új Forma-1-es csapat indítása, és a koronavírus-világjárvány idején is ő tudta életben tartani az amerikai istállót.

"Meglehetősen makacs vagyok, és azt mondanám, hogy ez a makacsság tartotta itt a csapatot. 2020-ban, amikor beütött a pandémia, Gene nyilván ki akart szállni, azt mondta, végzett vele. Megkérdeztem tőle, hogy ha találok rá pénzt, folytatni fogja-e. Igent mondott, úgyhogy én találtam pénzt, a csapat pedig folytatta" - idézte a formula.hu Steiner szavait.

"Utólag nyilván lehetett volna néhány dolgot másképp vagy jobban csinálni, de nincs olyan, amiben szerintem teljes mértékben hibáztam. 

Sok apró dolog volt, amelyet tudva, hogyan alakultak, nyilván másképp csinálnék. Amikor lehetett, helyesen cselekedtem, hiszen sok megkötés is volt abban, amit csináltunk" -

tette hozzá a korábbi csapatfőnök, aki jelenleg élvezi a nyugodtabb életet, és egyelőre nem sürgeti visszatérését az F1 világába.